cust.lt archyvo nuotr.

Prie sienos su Baltarusija esančio Medininkų kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė kontrabandinių cigarečių krovinį, kurio vertė – daugiau nei 1 mln. litų.

Šeštadienį apie 21.30 val. į postą iš Baltarusijos atvažiavo Lenkijos pilietis V.G. Vyriškis muitinės pareigūnams deklaravo, krovininiu vilkiku “Volvo” į Lenkiją vežantis durpių kuro briketus. Tačiau atlikus muitinį tikrinimą paaiškėjo, jog vilkike buvo ne tik durpių briketai – po jais lenkas slėpė apie 300 dėžių “Minsk” bei “NZ” cigarečių.

Pasak Vilniaus teritorinės muitinės pranešimo, kontrabandinės cigaretės nebuvo itin kruopščiai paslėptos, tad ilgiau užtruko ne jas aptikti, o nustatyti tikslų jų skaičių, nes cigaretės buvo paslėptos po didelio svorio briketais. Papildomos apžiūros metu nustatyta, jog kiekvienoje iš dėžių slėpta po 500 pakelių cigarečių, paženklintų Baltarusijos banderolėmis. Apytiksli bendra rūkalų vertė – 1 mln. 125 tūkst. litų.

Nelegalios prekės ir vairuotojas sulaikyti. Dėl šio ypatingai stambaus kontrabandinio krovinio Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: