t.me/rosanticenter nuotr.

Pasak liudininkų ir vietos prokremliškų pareigūnų, antradienį netoli Rusijos karinių oro pajėgų aviacijos bazės vakarinėje aneksuoto Krymo pakrantėje įvyko keli sprogimai, per kuriuos žuvo vienas žmogus ir dar keli buvo sužeisti.

Liudininkų nufilmuotuose vaizdo įrašuose matyti didžiulis juodų dūmų pliūpsnis, kylantis nuo Rusijos Juodosios jūros laivyno Sakų oro pajėgų bazės, ir netoliese esančio kurortinio miesto Novofiodorovkos bėgantys paplūdimių lankytojai.

Remiantis liudininkų pranešimais, iš viso rajone nugriaudėjo 13 įvairaus stiprumo sprogimų. Forbes duomenimis, Rusijos aviabazėje Kryme buvo sunaikinta technikos už 650-850 mln. dolerių. Vietos pareigūnai patvirtino, kad įvyko sprogimas, tačiau teigė, kad vis dar bando nustatyti jo priežastį.

„Galiu patvirtinti kelių sprogimų Novofiodorovkos rajone faktą. Prašau visų palaukti oficialios informacijos ir neskleisti [melagingų] paaiškinimų“, – per susirašinėjimo programėlę „Telegram“ sakė Maskvos paskirto Krymo vadovo Sergejaus Aksionovo padėjėjas Olegas Kriučkovas.

Pareigūnai iš pradžių teigė, kad niekas nenukentėjo, tačiau vėliau S. Aksionovas pareiškė, kad dėl sprogimų vienas žmogus žuvo.

Kaip praneša „The Washington Post” šią ataką surengė Ukrainos karinės specpajėgos.

S. Aksionovas paskelbė vaizdo įrašą iš sprogimo vietos, kuriame matyti, kaip jis sako, kad buvo evakuoti netoli aviacijos bazės esantys gyvenamieji namai.

Aviacijos bazė yra Rusijos kontroliuojamos teritorijos gilumoje, daugiau kaip 200 km už fronto linijos, todėl visai tikėtina, kad incidentas galėjo įvykti dėl tolimojo Kijevo pajėgų raketų smūgio.

Neįvardytas aukštas Ukrainos kariuomenės pareigūnas laikraščiui „The New York Times“ sakė, kad iš tikrųjų sprogimus sukėlė Kijevo pajėgos.

„Tai buvo oro bazė, iš kurios reguliariai kildavo lėktuvai atakoms prieš mūsų pajėgas pietiniame teatre“, – sakė pareigūnas laikraščiui „The New York Times“, jis patvirtino, kad per smūgį buvo panaudoti „ukrainiečių gamybos prietaisai“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: