Kino filmų pardavimus dažnai gali būti itin sunku prognozuoti. Ne visada užtenka puikaus siužeto ir žvaigždžių, kad žiūrovai ateitų į kino teatrą. Kai kurie iš didžiausių pastarųjų metų katastrofų buvo filmai, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad bus labai sėkmingi. Natūralu, kad mažo biudžeto nepriklausomi filmai, rodomi ribotame kino teatrų skaičiuje, uždirba mažiau pinigų. Todėl šiame sąraše pateikiame tik tuos filmus, kurių premjera buvo rodoma daugiau nei 3000 kino teatrų. Šie 10 filmų šiame amžiuje uždirbo mažiausiai pinigų.

10. Vyriškos ašaros (Cry Macho, 2021)

Tai jaudinantis neovesternas, atskleidžiantis garsaus režisieriaus ir aktoriaus Klinto Ystvudo talentą. Šioje jaudinančioje istorijoje Ystvudas vaidina Maiką Milo, į pensiją išėjusią rodeo žvaigždę ir žirgų augintoją, žengiantį nepaprastu atleidimo ir savęs atradimo keliu. Filmas yra to paties pavadinimo N. Richardo Nasho romano adaptacija. Filme sklandžiai susipina klasikiniai vesterno aspektai ir šiuolaikinės problemos. Filmo siužetas sukasi apie Maiko

Milo tikslą grąžinti mažą berniuką Rafo, jo tėvui, gyvenančiam Teksase. Dėl šios paprastos veiklos Maikas susiduria su savo praeitimi ir kovoja su giliai įsišaknijusiomis emocijomis. Žiūrovai įsitraukia į personažų tyrinėjimą apie atleidimą, antrąją galimybę ir atgimstančio tikslo paieškas, kai istorija vystosi.

Filmas patyrė problemų. Nepaisant 33 mln. dolerių biudžeto, filmas nepateisino lūkesčių ir susigrąžino tik dalį gamybos išlaidų. Be to, kritikai jį įvertino nevienareikšmiškai, todėl tai buvo vienas iš mažiau sėkmingų pastarųjų metų Ystvudo projektų. Tačiau svarbu paminėti, kad pardavimų sėkmė ir kritikų liaupsės ne visada atspindi filmo kokybę ar populiarumą, nes kiti veiksniai gali turėti įtakos bendram rezultatui.

Nepaisant prastų pardavimų rezultatų, filmas kino žiūrovams suteikia patrauklią ir verčiančią susimąstyti kino patirtį. Ystvudo įkūnytas Maikas Milo suteikia personažui gilumo ir autentiškumo, o filme nagrinėjamos universalios temos. Filmas parodo Ystvudo gebėjimą spręsti sudėtingas istorijas.

9. Nauja praeitis (Reminiscence, 2021)

Hju Džekmanas vaidina Niką Bannisterį, kompetentingą privatų detektyvą, įsipainiojusį į pasaulį, kuriame prisiminimai gali būti pasiekiami ir atgaivinami, šiame užburiančiame mokslinės fantastikos trileryje. Apsiginklavęs naujausiomis technologijomis, Nikas padeda žmonėms sugrįžti prie jų buvusių išgyvenimų, gilinasi į jų prisiminimus, kad atskleistų tiesą ir užbaigtų bylą. Tačiau jo gyvenimas pasisuka netikėta linkme, kai jis susipažįsta su paslaptinga moterimi vardu Mae, kurią vaidina Rebeka Fergiuson.

Kai Mae dingsta be žinios, Nikas smalsumas ir ryžtas paskatina jį pradėti nesibaigiančias paieškas, kad surastų ją ir sužinotų tiesą apie paslaptingą jos praeitį. Nikas susiduria su tamsiu ir pavojingu požeminiu pasauliu, kai jis gilinasi į Mae prisiminimus. Filmas nukelia žiūrovus į jaudinančią kelionę, kupiną netikėtų posūkių.

Nepaisant didelio biudžeto, kuris buvo įvertintas mažiausiai 54 milijonais dolerių, filmas nesugebėjo užmegzti ryšio su kino žiūrovais ir tapo viena didžiausių Džekmano komercinių nesėkmių. Nepaisant to, šis filmas yra žavus mokslinės fantastikos, paslapties ir psichologinės intrigos mišinys. Pasakojimą įtvirtina galingas Džekmano vaidmuo. Tai mintis kelianti ir vizualiai kvapą gniaužianti patirtis žiūrovams, mėgstantiems technologijų ir žmogiškųjų emocijų sandūrą.

8. Uždegančioji žvilgsniu (Firestarter, 2022)

Pagal jaudinantį Stiveno Kingo romaną sukurtame filme Uždegančioji žvilgsniu atskleidžiami neįprasti jaunos merginos Čarli, kurią vaidina Ryan Kiera Armstrong, įgūdžiai. Čarli gali mintimis uždegti ugnį – tai dovana, išskirianti ją iš viso pasaulio. Filme pasakojama, kaip Čarli kovoja su savo įgūdžiais ir susiduria su kliūtimis, kylančiomis dėl jos unikalios ir potencialiai pavojingos dovanos.

Filmas buvo ekranizuotas jau du kartus, bandant perkelti šią istoriją į didįjį ekraną. 1984 m. filmas ir vėlesniais metais pasirodžiusi adaptacija, kurią režisavo Keithas Thomasas, siekė atkartoti Kingo romano esmę. Tačiau abiejuose filmuose nepavyko tinkamai perteikti įtraukiančio siužeto ir užburiančios atmosferos.

Filmas nesugebėjo užmegzti ryšio su žiūrovais ir sulaukė nevienareikšmiškų kritikų vertinimų. Nors romanas pripažintas dėl įtikinamo pasakojimo ir įtraukiančios pramoginės vertės, ekranizacijose sunkiai pavyko perteikti originalaus kūrinio esmę ir gilumą.

Nors filmas kinematografinės pastangos nesužavėjo nei gerbėjų, nei kritikų, jaunos merginos, galinčios manipuliuoti ugnimi, koncepcija išlieka įdomi. Jau kelis dešimtmečius skaitytojus žavi Kingo gebėjimas kurti įtampą ir įtaigą savo kūriniuose, tačiau jo siužetų pritaikymas filmuose pasirodė didelė kliūtis.

7. Partneriai (Bros, 2022)

Partneriai – tai žavi romantinė komedija, kurios scenarijaus bendraautorius ir komikas Billy Eichneris. Filme vaidina du vyrai, kuriuos įkūnija Eichneris ir Luke Macfarlane, iš pradžių teigiantys, kad nenori užmegzti rimtų santykių. Tačiau likimas lėmė, kad jų keliai susipynė ir jie pajuto, kad vienas kitam patinka.

Charizmatiškoji Eichnerio vaidyba ir žavus Macfarlane vaidmuo sulaukė tiek žiūrovų, tiek kritikų liaupsių. Chemija tarp abiejų pagrindinių veikėjų tiesiog spindi, Filme nagrinėjamos savęs atradimo, pažeidžiamumo ir netikėtų meilės posūkių temos.

Vis dėlto filmas susidūrė su sunkumais kino teatruose, todėl patyrė didelių finansinių nuostolių. Filmo, kurio biudžetas siekė 22 mln. dolerių, komerciniai rezultatai nepateisino lūkesčių. Tačiau svarbu paminėti, kad pardavimų sėkmė ne visada sutampa su filmo kokybe, nes įvairūs veiksniai gali turėti įtakos jo priėmimui ir rezultatui.

Taigi Partneriai – nuoširdus ir juokingas filmas apie meilę ir santykius. Nors filmas ir nesulaukė didelės komercinės sėkmės, jis vis tiek suteikia malonią ir linksmą patirtį romantinių komedijų gerbėjams ir tiems, kurie ieško padrąsinančios istorijos.

6. Keista magija (Strange Magic, 2015)

Keista magija yra nuostabi Lucasfilm Animation muzikinė fantazija. Evan Reičel Vud vaidina Marianę, o Meredith Anne Bull – Dawn. Dvi pasakų princesės pasakoja žavingą istoriją, kurioje vyrauja priešingi požiūriai į meilę ir santykius. Marianė turi išgelbėti savo sužadėtinį nuo pelkių karaliaus. Istorijos eigoje atgyja užburtos būtybės bei stebuklingi miškai.

Tai pasakojimas apie romantiką, nuotykius ir meilės galią. Marianės kelionė, siekiant išgelbėti sužadėtinį, ir atnešti taiką jų karalystei. Filme kalbama apie savęs priėmimą, asmeninį augimą ir meilės pokyčius.

Nepaisant puikios animacijos ir novatoriškumo, filmas nukentėjo komerciškai. Filmas uždirbo 13,6 mln. dolerių, o jo biudžetas siekė nuo 70 iki 100 mln. dolerių, todėl patyrė didelių finansinių nuostolių.

Graži filmo animacija, patrauklūs personažai ir laikui nepavaldi muzika ir toliau žavi žiūrovus, nepaisant komercinės nesėkmės.

5. Visi Niuarko šventieji (The Many Saints of Newark, 2021)

Režisieriaus Alano Tayloro filmas „Visi Niuarko šventieji“ yra savotiška „Sopranų“ priešistorė, nes čia paauglį Tonį Sopraną vaidina Jameso Gandolfini sūnus Michaelas Gandolfini.

Naujojo filmo siužetas plėtojasi septintojo dešimtmečio pabaigoje Niu Džersio valstijos mieste Niuarke. Jo gyventojai jau seniai pamiršo, kaip kažkada atrodė rami kasdienybė, primenantį tipišką provincijos rojų. Dabar miesto gatvėse vyksta niekaip nesibaigiantis kriminalinių klanų karas. Nemenkas vaidmuo šioje kruvinoje sumaištyje tenka jaunuoliui Toniui Sopranui, kuris svajoja atsikovoti sau vietą po saule.

Jau žvelgdami iš dabarties į tuos laikus žinome, kad Toniui tikrai pavyks tapti mafijos bosu, bet stebėti jaunuolio žingsnius (neretai tikrąja to žodžio prasme „per lavonus“) į savo tikslą tikai nenuobodu.

Filmo autoriai primena audringą septintojo dešimtmečio kontekstą, kupiną ryžtingų politinių permainų ir nepaprastai paaštrėjusios kovos už juodaodžių teises. Po to, kai policininkai negailestingai sumuša afroamerikietį taksistą, mieste kyla stichiški maištai ir nevaldomos smurto akcijos.

Į šį smurto verpetą įtraukiamas jaunas juodaodis vaikinas Haroldas Makbrajeris (akt. Leslie Odomas Jr.) ir vietinio mafijozo pagalbininkas Dikis Moltisantis (akt. Alessandro Nivola). Pirmasis net svajoja suburti afroamerikiečių kriminalinį sindikatą, kuris galėtų priešintis vietinei italų mafijai.

Filme pasakojama ir apie Tonio dėdę Dikį Moltisantį (Alessandro Nivola), kylantį Naujojo Džersio mafijos gretose. Nors šis filmas ir neprilygsta originalaus serialo aukštumoms, vis dėlto tai fantastiškas filmas, kurį tikrai verta pamatyti. Vis dėlto filmas patyrė nemažai nuostolių kino teatruose, surinkęs gerokai mažiau nei 50 mln. dolerių biudžetą.

4. Medžioklė (The Hunt, 2020)

Kaip sufleruoja pavadinimas, pagrindiniu filmo akcentu tapo medžioklė. Tiesa, šįsyk taikiniais tampa tie, kurie įprastai žiūri per taikiklį… Tuzinas vienas kito nepažįstančiųjų atsibunda miške. Nė vienas jų neįsivaizduoja, kaip čia atsidūrė ir nė nenujaučia, kad visai netrukus taps žiaurios medžioklės dalyviais, tačiau dalyvaus ne kaip medžiotojai, o kaip taikiniai. Neilgai trukus daugelis žūva pakirsti nematomo priešo paleistų šūvių, ir tik trejetui pavyksta pabėgti iš užtvertos teritorijos. Pasiekus vietinę degalinę savininkai praneša, kad jie esą Arkansaso valstijoje, ir Betty Gilpin įkūnijama šaltakraujė Kristal pasirodo esanti visa galva pranašesnė už kitus ir staigiai perima situaciją į savo rankas. Likę gyvi išsiaiškina, kad jie tapo milijonierių aukomis – būtent jie, nusprendę išbandyti naują pramogą, žmonių medžioklę, suorganizavo šį žiaurų žaidimą…

Filme nemažai ironijos ir pajuokų skiriama pasišaipymui iš žmonijos gelbėtojų, laisvą nuo kovos su badu, AIDS bei globaliniu atšilimu laiką leidžiančių pakankamai ekstravagantiškai. Perdėtas politkorektiškumas ir kova už lyčių lygybę sulaukia savo strėlių.

Filme vaidina įspūdingi aktoriai, kaip Hilari Svonk ir Emmą Roberts antraeiliuose vaidmenyse. Filmas bando būti politine satyra, bet virsta standartiniu siaubo filmu. Nepaisant to, kad filmas buvo sukurtas už palyginti nedidelį 14 milijonų JAV dolerių biudžetą, jam nepavyko gauti pelno.

3. Misija „Pelėdos“ (Hoot, 2006)

Šioje linksmoje šeimos dramoje Loganas Lermanas vaidina smalsų ir ryžtingą vidurinės mokyklos berniuką Rojų Eberhardtą. Kai Rojus persikelia gyventi į Floridą, jį suintriguojai paslaptis, susijusi su vandalizmu gretimoje statybų aikštelėje. Jo smalsumas paskatina jį imtis misijos išsiaiškinti tiesą apie šiuos paslaptingus darbus.

Rojus susidraugauja su dviem atstumtaisiais. Brie Larson vaidina Beatričę, giminingą sielą, kuri prisijungia prie Rojaus misijos. Jiedu susidraugauja su maištinguoju Mullet Fingersu. Vystantis jų draugystei, visi trys ryžtasi sustabdyti nesąžiningo vystytojo, kurį vaidina Clarkas Greggas, ketinimus, keliančius grėsmę pelėdų buveinėms.

Nors filme išryškėja ankstyvieji Logano Lermano ir Brie Larson gebėjimai, kurie vėliau sulaukė didelės sėkmės savo karjeroje, tačiau šis filmas yra laikomas neįdomiu. Filmo siužetas atitinka tipišką jaunų atsiskyrėlių grupės, susibūrusios kovoti su neteisybe, formatą ir dažnai neatveria naujų istorijos pasakojimo siužetų ar naujų problemų.

Tačiau, filmas vis tiek patiks šeimoms ir jaunesniems žiūrovams. Jame kalbama apie draugystę, atsparumą ir etiškus veiksmus.


2. Jokių liudininkų (Copshop, 2021)

Džerardas Batleris filme Jokių liudininkų vaidina Bobą Viddiką, o Frankas Grillo – Tedį Murretą. Kai šie du bėgliai patenka į tą patį policijos nuovadą, Nevadoje, jie sudaro keistą sąjungą. Situacija dar labiau paaštrėja, kai samdinių gauja užpuola policijos nuovadą, norėdama nužudyti Viddiką. Kad įveiktų gresiantį puolimą, Viddikas ir Murretas susivienija su naujoke policininke Aleksis Louder.

Nors siužetui trūksta kūrybiškumo, filmas tai kompensuoja greitu pasakojimu ir gerai atliktais veiksmo siužetais. Veikėjams kovojant įtemptoje kovoje dėl išlikimo, įtampa auga, o tai suteikia itin jaudinančių ir įtemptų akimirkų. Filmui patrauklumo prideda aktorių, ypač Džerardo Butlerio, kuris puikiai atlieka tokio pobūdžio vaidmenis, vaidyba.

Nepaisant vidutiniškos finansinės sėkmės, filmui pavyko šiek tiek uždirbti, turint omenyje palyginti pigų 6 mln. dolerių biudžetą. Tai, kad filmas su minimaliu biudžetu sugebėjo pateikti įdomią ir veiksmo kupiną patirtį, yra filmo kūrėjų įgūdžių ir kompetencijos nuopelnas.

1. Ritmo skyrius (The Rhythm Section, 2020)

Įtempto veiksmo trileryje Ritmo skyrius Blake Lively vaidina Stephanie Patrick. Stephanie rizikuoja savo gyvybe, kad išsiaiškintų, kas sukėlė jos šeimos lėktuvo katastrofą. Jude Law, kaip buvęs MI6 agentas, jis tampa jos mokytoju ir įtraukia ją į šnipinėjimo bei žudymo pasaulį, ruošdamas ją kovai su kaltininkais dėl tragedijos.

Filme buvo giriama Blake Lively vaidyba. Stephanie parodyta kaip daugiaplanė, ryžtinga veikėja, keliaujanti per pavojingą paslapčių ir išdavysčių pasaulį. Jos personažo virsmas suteikia filmui gilumo ir įtaigumo.

Nepaisant stipriosios B. Lively vaidybos, filmas patyrė nemažai finansinių problemų. Komerciniai filmo rezultatai buvo katastrofiški ir pelnė liūdną apdovanojimą – blogiausią premjerą iš visų filmų, rodytų daugiau nei 3000 kino teatrų. Dėl prastos filmo premjeros jis greitai buvo išimtas iš daugiau nei 2900 kino teatrų, o tai lėmė vieną didžiausių kada nors užfiksuotų kino teatrų skaičiaus sumažėjimų.

Nepaisant komercinių sunkumų, Ritmo skyrius išlieka įdomus ir įtemptas filmas veiksmo trilerio žanro mėgėjams. Filme gvildenamos keršto, tapatybės ir išlikimo problemos, kurias sprendžia stiprus aktorių kolektyvas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: