Socialinio tinklo Facebook archyvo nuotr.

Po kilusio grupės “Rammstein” skandalo ir kaltinimų grupės lyderiui Tillui Lindemannui, kuris esą siekė lytinių santykių, viešumą pasiekė nauji liudijimai ir likęs pėdsakas muzikinei kampanijai.

Kuomet Vilniaus Vingio parke nuskambėjo grandiozinis vokiečių grupės „Rammstein“ koncertas, iškart po jo įvyko, kaip pasakojama, įvyko slaptas vakarėlis, kuriame dalyvavo ne tik grupės nariai, bet ir iš anksto pakviesti gerbėjai. Visgi praėjus kelioms dienoms internete pradėjo plisti kraupus ten dalyvavusios merginos pasakojimas

Skandalas kilo, kuomet viena iš grupės gerbėjų,  jauna airė socialinėje žiniasklaidoje paskelbė, kad per vakarėlio Vilniuje užkulisius Lindemannas ją apsvaiginęs narkotikais ir pasiūlęs jai pasimylėti.

Iškilus šiam skandalui į viešumą ir sulaukus daug dėmesio, atsirado vis daugiau merginų, patvirtinančių anksčiau skelbtą informaciją – jos tikina, kad panašiai yra nutikę ir joms.

Vokietijos visuomeninis transliuotojas NDR ir dienraščio „Süddeutsche Zeitung“ reportažas rodo, kad ne viena moteris buvo pakviesta į skirtingus  vakarėlius po grupės koncertų. Minėtos žiniasklaidos priemonės surinko moterų istorijas, kurios papasakojo savo patirtis. Teigiama, kad dalis merginų buvo raginamos apsirengti seksualiai.

Socialiniuose tinkluose ir kitos jaunos gerbėjos dalijasi istorijomis, nurodydamos, kad muzikinė grupė yra sukūrusi organizuotą apsvaiginimo, seksualinio priekabiavimo ir prievartavimo sistemą, kviesdama atrinktas jaunas merginas į prieš ir po koncertų vykstančius vakarėlius.

Viena iš nukentėjusiųjų teigė, kad yra patyrusi itin skausmigą seksą su grupės lyderiu T. Lindemannu, tačiau to neviešinusi, o iš pačiam vokalistui neišdrįsusi to pasakyti. Visgi šiuo metu mano, kad toks jo elgesys buvo netinkamas.

Kita moteris teigė, kad būdama kone be sąmonės atsidūrė viešbučio kambario lovoje. Kai atsigavo, ji tikino, kad T. Lindemannas dar buvo ant jos. Moteris tikino prašiusi komandos narių su grupės nariu pasikalbėti, tačiau jie nematė prasmės to daryti. Pasak jos, pastaroji norėjo įsitikinti, ar vokalistas bent naudojo prezervatyvą.

Pats grupės lyderis ir kiti grupės nariai viešumoje sklandančioms kalboms atsako neduoda, tačiau neigdami bet kokius kaltinimus pasitelkia advokatus prieš prabilusias moteris.

Nepaisant to, iškilęs skandalas turės padarinių ir muzikinės grupės veiklai. Atšaukti visi vakarėliai, turėję vykti po koncertų Miunchene. Berlynas taip pat pranešė, kad vakarėliai po koncertų bus atšaukti ir per artimiausius grupės koncertus Vokietijos sostinėje liepos mėn.

Skelbiamos peticijos, kuriose prašoma koncertų organizatoriaus „Gadget ABC“ šioje situacijoje padaryti reikiamas išvadas, atšaukti „Rammstein“ koncertus Berne ir grąžinti žiūrovams visą už bilietus sumokėtą sumą.

„Rammstein“ įrašų kompanija „Universal Music” sustabdė grupės įrašų rinkodaros ir reklaminę veiklą, nes vokalistą Tillą Lindemanną apkaltino netinkamu seksualiniu elgesiu. „New York Time” praneša, kad kaltinimus, apie kuriuos anksčiau buvo pranešta Vokietijos leidinyje „Tagesschau”, dabar tiria Berlyno valstijos prokurorai.

Paviešinus kaltinimus, Lindemanno taip pat atsisakė jo knygų leidėjas Kiepenheuer & Witsch. Grupės pareiškime, paskelbtame anksčiau šį mėnesį, rašoma: “Pastarųjų kelių dienų publikacijos sukėlė susierzinimą ir klausimų gausą visuomenėje, ypač tarp mūsų gerbėjų. Įtarimai visus mus labai sukrėtė ir mes į juos žiūrime labai rimtai. Mums svarbu, kad mūsų pasirodymuose – prieš sceną ir už jos – jaustumėtės patogiai ir saugiai. Mes smerkiame bet kokį nusižengimą ir prašome: nedarykite jokios viešos išankstinės nuostatos prieš tuos, kurie pateikė kaltinimus.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: