Volodymyras Zelenskis / Ukrainos prezidento archyvo nuotr.

Po kelių gyvenviečių Rytų Ukrainoje išvadavimo prezidentas Volodymyras Zelenskis kalba apie sėkmingus ligšiolinius puolamuosius veiksmus prieš Rusijos ginkluotąsias pajėgas.

„Ačiū mūsų vyrams už kiekvieną Ukrainos vėliavą, grįžusią į savo teisėtą vietą naujai iš okupacijos išvaduotų teritorijų kaimuose, – sakė V. Zelenskis pirmadienio vakarą Kyjive paskelbtame vaizdo įraše. – Mūšiai sunkūs, tačiau mes judame į priekį, ir tai yra svarbu“.

Jau kelias dienas Ukrainos pajėgos skelbia apie kaimų išlaisvinimą, pirmiausiai – Rusijos aneksuotoje Donecko srityje. Iki šiol išvaduotos septynios gyvenvietės.

„Priešo nuostoliai yra būtent tai, ko mums reikia“, – kalbėjo V. Zelenskis po susitikimo su generolais, kuriame aptarė padėtį fronte. Ypač apie Rusijos užimtu paskelbtą Bachmuto miestą esą plečiama Ukrainos kontrolė. Susitikime su karine vadovybe buvo kalbama apie „laimėjimus“, taip pat apie tai, kur fronte reikalingas pastiprinimas Rusijos gynybinėms pozicijoms pralaužti, tęsė V. Zelenskis.

Jis taip pat pažymėjo, kad sąlygos koviniams veiksmams šiomis dienomis dėl orų yra nepalankios. Lietus suminkština žemę, ir ji tampa sunkiau pravažiuojama sunkiajai technikai. „Tačiau mūsų kovotojų stiprybė duoda rezultatų“, – pažymėjo prezidentas.

Ypač V. Zelenkis akcentavo ir tai, kad į nelaisvę paimami rusų kariai. Tai esą padeda plėsti rezervą jų iškeitimui į rusų nelaisvėje esančius ukrainiečius.

Su karine vadovybe taip pat aptartos priemonės padėčiai išlaisvintose teritorijose stabilizuoti. Esą siekiama aprūpinti jas reikalingais ginklais ir amunicija. „Mes išlaikome ir stipriname savo operatyvinį dominavimą, – sakė V. Zelenskis. – Tikime pergale, ji bus“.

Ukraina daugiau kaipo 15 mėnesių ginasi nuo Rusijos agresijos. Jai padeda ginklai ir amunicija iš Vakarų.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: