Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Izraelis penktadienį paklausė interneto milžinės “Google”, kodėl ši savo tinklalapyje www.google.ps nusprendė pakeisti užrašą “Palestinian Territories” (Palestiniečių teritorijos) į “Palestine” (Palestiną); taip padaryta po pernai Jungtinėse Tautose priimto nutarimo suteikti Palestinai stebėtojos statusą.

“Šis pakeitimas kelia klausimų dėl priežasčių, kodėl iš esmės privati interneto bendrovė taip stebinančiai įsitraukia į tarptautinę politiką”, – pareiškė Izraelio URM atstovas Yigalas Palmoras (Jigalas Palmoras).

Pakeitimas įsigaliojo gegužės 1 dieną, sakoma “Google” atstovo spaudai Nathano Tylerio (Natano Tailerio) pranešime.

Mes pakeitėme pavadinimą “Palestinian Territories” į “Palestine” visuose savo produktuose. Mes tariamės su įvairiais šaltiniais ir organizacijomis dėl šalių pavadinimų. Pastaruoju atveju mes laikomės Jungtinių Tautų … ir kitų tarptautinių organizacijų nurodymų”, – sakė jis.

JT Generalinė Asamblėja pernai lapkritį 138 balsais už, 9 prieš ir 41 susilaikius pakėlė Palestinos statusą iki ne narės valstybės stebėtojos.

Nuo to laiko Palestinos savivalda savo diplomatinėje korespondencijoje pradėjo vartoti pavadinimą “Palestinos valstybė”, ir tam tikslui buvo pagaminti atitinkami antspaudai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: