Įsivaizduokite, jog meno galerijoje lankotės karščiausią metų dieną, tačiau oro kondicionieriai neveikia ir visi paveikslai tiesiogine prasme pradeda tirpti, o juose esantys dažai – lašėti nuo paveikslų rėmų. Šis siurrealistinis, košmariškas scenarijus – Vienoje dirbančio multidisciplininio menininko Alper Dostal skaitmeninio meno serijos „Karšta paroda“ (angl. Hot Exhibition) konceptas.

Labai realistiškoje 3D vizualizacijų serijoje matomi žymūs paveikslai – įskaitant Edvardo Muncho „Šauksmą“ ir Vincento van Gogho „Žvaigždėtą naktį“, kurie pavirsta į tirpstančius šedevrus. Kiekviename kūrinyje vaizduojamas baisiausias kuratoriaus košmaras, kuriame pragaištingi storai užteptų dažų lašeliai varva iš garsiausių pasaulio paveikslų ant galerijos grindų. Menininkas Alper Dostal apibūdina savo kūrinius kaip „šiek tiek keistus, humoristiškus ir su lašeliu sarkazmo, tačiau dažnu atveju – su slypinčia istorija.“

Daugiau neįtikėtinų menininko Alper Dostal kūrinių galite rasti socialiniame tinkle „Instagram“ bei jo svetainėje nusipirkti plakatus iš serijos „Karšta paroda“.

5

Multidisciplininis menininkas Alper Dostal sukūrė baisiausią meno kuratoriaus košmarą…

6

Kas nutiktų, jei labai karštą vasaros dieną galerijoje nebūtų oro kondicionieriaus?

7

Skaitmeninio meno serijoje „Karšta meno paroda“ matomi žymūs paveikslai, kurie pavirto į tirpstančius šedevrus.

4

Beveik galima išgirsti, kaip pragaištingi storai užteptų dažų lašeliai varva ant galerijos grindų.

8

9

10

11

12

Taip pat skaitykite: Miniatiūrinės galerijos – galimybė tapti pasaulyje žinomų meninių eksponatų dalimi [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: