Organizatorių archyvo nuotr.

Vyriški batai – aprangos dalis, į kurią išties verta investuoti. Visgi nemažiau svarbu žinoti, prie ko derinti skirtingus modelius. Skirtingomis progomis priimtina ir savita avalynė, be to, reikėtų deramai ją prižiūrėti. Viena laisvalaikio batų pora tikrai netinka prie elegantiško kostiumo, tačiau su klasikinio dizaino batais juk nevaikščiosite paplūdimiu. Keletas trumpų patarimų padės geriau suprasti, kuo kiekvienam stilingam vyrui derėtų papildyti savo spintą, o ko geriau nedaryti.

Skirtinga avalynė – skirtingoms progoms

Renkantis batų porą svarbu atsižvelgti į tai, kokioje aplinkoje praleidžiate daugiausiai laiko, kokio aprangos kodo reikalauja jūsų darbovietė. Nesvarbu, ar renkatės sportinius batus, ar batus laisvalaikiui, ar ypatingai progai – trumpa atmintinė padės nesuklysti:

  • klasikiniai vyriški batai. Jie itin reikalingi, jei dirbate vietoje, kurioje aprangos kodas gana griežtas – tokie batai derinami prie elegantiškos aprangos. Ši taisyklė galioja ne tik darbovietėse, bet ir kitomis progomis, kai tenka dėvėti kostiumą;
  • kasdieniai elegantiški batai. Tai yra tvarkingas, elegantiškas pasirinkimas, tačiau mažiau griežtas nei klasikinis. Tokia avalynė itin stilinga ir mažiau įpareigojanti – ji tinka ir prie švarko, ir prie džinsų. Nuo klasikinių batų jie skiriasi tuo, kad yra įdomesni ir laisvesnio dizaino: ryškesnių spalvų, įmantresnio pado;
  • auliniai batai. Šie vyriški batai stilingai atrodo ir prie švarko, ir prie jaukaus megztinio rudenį. Derinimui su kostiumu jie yra kiek per grubūs, tačiau laisvalaikio stiliui suteikia elegancijos;
  • laisvalaikio avalynė. Tokio stiliaus batų dažno vyro spintoje, ko gero, rastume daugiausiai. Jie gali būti itin stilingi ir patogūs, tačiau svarbu paminėti, kad tokio apavo negalima derinti prie klasikinio kostiumo. Laisvalaikio batai gali išryškinti kiekvieno vyro asmeninį stilių ir užtikrinti komfortą. Sportiniai bateliai tiks prie džinsų, laisvo stiliaus aprangos, o mokasinus avėkite prie kasdienių kelnių, tik būtinai – be kojinių.

Svarbu, kad jūsų avalynė atitiktų reikalaujamą aprangos kodą, o jei tokio nėra – nebijokite parodyti savo išskirtinumo rinkdamiesi batus su įdomesnėmis detalėmis. Jei žinosite, prie ko derinti skirtingus batų modelius, neprašausite.

Kaip prižiūrėti vyriškus batus?

Ruduo ir žiema yra vieni pavojingiausių sezonų batams – drėgnos oro sąlygos reikalauja ypatingos priežiūros. Vyriški batai tiks avėti ilgiau, jei juos tinkamai džiovinsite. Svarbu paminėti, jog drėgmė paveikia ne tik išorę – prakaituojant pėdoms, sudrėksta ir batų vidus. Batų ant gyvatuko geriau nedžiovinti – taip galite labai greitai sugadinti kokybišką odą.

Nepamirškite kasdien nuvalyti batus specialiomis priemonėmis. Rinkitės tai, kas tinka labiausiai – atkreipkite dėmesį, ar batai tekstiliniai, ar verstos, ar dirbtinės odos. Priklausomai nuo gamybos medžiagos tiks arba paprasčiausias šepetėlis, arba specialūs impregnantai, putos, kremai ir panašiai. Kruopščiai nuvalykite batus ir tuo atveju, jei tiesiog pastebite nešvarumų (pavyzdžiui, jau grįžę namo) – neleiskite jiems įsisenėti. Beje, taip pat verta pasvarstyti apie odinių vidpadžių įsigijimą: jie ir saugos batus nuo susidėvėjimo, ir užtikrins didesnį komfortą.

Vyriškų batų paieška taps kur kas lengvesnė, jei žinosite, ką prie ko derinti. Pirkdami batus skirtingoms progoms atsižvelkite į aprangos kodą – jis gali skirtis ne tik renginiuose, bet ir jūsų darbovietėje. Įsisąmoninę kelias pagrindines taisykles, niekuomet neprašausite pro šalį. Be to, vyriški batai verti investicijos: įsigykite kelias skirtingas poras. Jos, tinkamai prižiūrimos, padės išlaikyti stilingą įvaizdį ne vieną sezoną.

Užsakymo Nr. KMC190061

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: