Senovės meno kūriniai kelia baimę. Sebastianas Errazurizas atranda būdų, kaip šiuos senovės stebuklus įtraukti į kasdienį gyvenimą. Niujorke gyvenantis dizaineris meistriškai sujungia praeitį ir dabartį savo nuostabiuose baldų dizainuose, kuriems įtaką padarė Romos ir Graikijos imperijų istorinis menas.

„Antiquities“ – tai tęstinė serija, kurioje žinomos skulptūros derinamos su stalais, knygų spintelėmis, žurnaliniais staliukais ir kt. Kiekviename iš šių vienetinių kūrinių vaizduojamas klasikinio meno pavyzdys, kartu išlaikant stilingą dizainą.

Errazurizas sako: „Naudojuosi technologijomis, kad pasiskolinčiau idėjas iš klasikinių skulptūrų, kuriomis žavėjausi nuo vaikystės. Naudoju jų formas kaip statybinius blokus savo naujiems darbams. Tai gobšumo ir troškimo požymis – paimti ką nors iš sakralaus meno pasaulio ir laisvai naudotis tuo, kad ištirtum jo ribas praktiškame ir įprastame pasaulyje.“

Pavyzdžiui, kurdamas „Frieze Console“, Errazurizas 3D skenuoja gerai žinomus meno kūrinius, esančius muziejuose, o paskui skaitmeniniu būdu juos modifikuoja ir išlieja dizainą iš marmuro. Šis daiktas, turintis keturias spintelės dureles ir šešis stalčius, iš išorės atrodo kaip senas reljefas, bet iš tikrųjų yra veikianti konsolė. Ji yra minimalistinės konstrukcijos iš daugybės lentynų, kuriose saugomos įvairios gerai žinomos skulptūros.

Virtuvės baldų gamyba

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: