(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Balandžio 20 d., antradienį, 17.00 val. Istorinė LR Prezidentūra kviečia į albumo „Sutiktas Kaunas” pristatymą. Pristatyme dalyvauja knygos sudarytojas ir tekstų autorius Kęstutis Navakas, fotografijų autorius Gintaras Česonis, fotografas Romualdas Rakauskas.

Albume „Sutiktas Kaunas”, sudarytame iš penkiasdešimties fotografijų ir tiek pat trumpų esė, pristatomas Kaunas. Toks, kokį jį sutiko (pamatė ir ištarė) du Kauno menininkai: rašytojas ir fotografas. Tai nėra reprezentacinis albumas, nors nemažai žymiausių miesto pastatų į jį pateko. Tačiau pateko ir tokių, kurie nė iš tolo nedvelkia atvirukine pompastika. Knygos tekstuose irgi galima rasti abi tonacijas: minorinę ir mažorinę. Į miestą čia žvelgiama švelniai ir su meile, tačiau jis matomas toks, koks yra. Žinoma, subjektyviai. Nes subjektyvumas ir yra žmogiškumas, toks svarbus akistatoje su savo miestu.

Abu knygos autoriai – aktyviai kuriantys kauniečiai, žinomi tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Abu yra išrinkti įsimintiniausiais Kauno menininkais (K. Navakas – 2006 metais, G. Česonis – 2007 metais). Knygą „Sutiktas Kaunas” išleido VšĮ „Meno tvirtovė”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: