(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba nusprendė 2009-2012 metais modernizuoti šias Kauno švietimo įstaigas: Kauno berniukų choro dainavimo mokyklą „Varpelis“, Jono ir Petro Vileišių vidurinę, „Ryto“, „Šilo“ pradines mokyklas.

Iš Savivaldybės biudžeto lėšų bus padengta 25 procentų  nurodytų mokyklų modernizavimo išlaidų. Visas likusias lėšas skirs Vyriausybė. Švietimo įstaigos buvo atrinktos įvertinus pastatų būklę.

Vadovaujantis Švietimo įstaigų modernizavimo programa, Savivaldybė turi sudaryti švietimo įstaigų sąrašą, kurias Švietimo ir mokslo ministerijai siūlo modernizuoti 2009-2012 metais.

Programos tikslas – atnaujinti mokyklų pastatus, kad sumažėtų energijos suvartojimas. Mokiniams būtų užtikrintos sveikos ir saugios mokymosi ir ugdymo sąlygos. Rekonstruojamos mokyklos bus aprūpintos šiuolaikinėmis mokymo priemonėmis. Mokytojams sudarytos galimybės dirbti su naujomis mokymo priemonėmis. Pagal programą preliminarus lėšų poreikis vienai mokyklai rekonstruoti – ne daugiau kaip 4 mln. litų (su Savivaldybės biudžeto lėšomis).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: