Gruodžio 1 dieną prasidės Lietuvos Carito ir vyskupijų Caritas centrų organizuojama kasmetinė akcija „Gerumas mus vienija“. 1997 metais gimęs sumanymas kviesti žmones solidarizuotis su vargstančiaisiais peraugo į 12 metų tebesitęsiančią skurdžiai gyvenančių žmonių paramos akciją.

Per dvylika metų akcijoje „Gerumas mus vienija“ sudalyvavo didelė dalis Lietuvos geraširdžių, kurie Advento metu ne tik už auką įsigyja Caritas akcijos žvakelių, aukoja skambindami trumpaisiais numeriais, pervesdami norimą pinigų sumą į akcijos sąskaitą, bet prie akcijos vykdymo prisidėdami ir praktiniu darbu: bažnyčiose, Caritas centruose ar mokymosi įstaigose dalindami akcijos žvakeles.

Akcijos metu surinktos lėšos vėliau panaudojamos skurstančių ir atskirtyje esančių asmenų rėmimui, kitiems humanitariniams tikslams.

Laimos Petraitytės, Lietuvos Caritas atstovės ryšiams su visuomene teigimu, akcijoje dalyvauti kviečiamas kiekvienas, kuris nori ir gali bent maža auka prisidėti prie vos galą su galu suduriančių senolių, gatvės vaikų ir skurdžiai gyvenančių šeimų paramos.

Šiais metais tikimasi išdalinti daugiau nei 100 tūkst. akcijos žvakelių. Nors sunku prognozuoti akcijos finansinę sėkmę, organizatoriai tikisi, kad aukų pavyks surinkti bent 3 kartus daugiau nei išdalinta žvakelių.

„Nors šalis išgyvena ne pačius geriausius laikus, noro aukoti tautiečiai neprarado. Turime vilties, kad žmonės ne tik aktyviai pirks žvakeles, bet ir skambins trumpuoju numeriu 1417. Paskambinus juo bus galima paaukoti 5 litus. Prie akcijos kviečiame prisidėti ir verslo įmones, kurios nors mažą dalį kalėdiniams vakarėliams numatytų lėšų galėtų skirti nepriteklių ištisus metus patiriantiems žmonėms”, – paramos vargstantiesiems alternatyvas vardino L. Petraitytė.

Akcijos laikotarpiu, gruodžio 1-31 dienomis, aukoti vargstantiesiems galima įsigyjant Caritas žvakelę bažnyčiose ir Caritas skyriuose visoje Lietuvoje (gruodžio 12, 13 ir 18 d. Kauno “Akropolyje“, Karaliaus Mindaugo pr. 49), skambinant trumpuoju numeriu 1417 (auka 5 litai) arba pervedant norimą pinigų sumą į akcijos sąskaitą Nr. LT407300010099679931 mokėjimo paskirties laukelyje įrašius „Gerumas mus vienija“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: