Organizatorių archyvo nuotr.

Didžiausios Baltijos šalyse progreso konferencijos LOGIN organizatoriai kviečia balsuoti už geriausius praėjusių metų interneto projektus. Apdovanojimai Lietuvos interneto kultūros raidai nusipelniusiems žmonėms, įmonėms bei judėjimams bus įteikti konferencijoje, kuri įvyks balandžio 18 – 19 dienomis Vilniuje.

LOGIN 2013 Lietuvos interneto apdovanojimai vyks dviem etapais. Iki balandžio 14d. interneto vartotojai kviečiami rinkti interneto geriausiuosius oficialioje konferencijos svetainėje www.login.lt. ir patys siūlyti savo nominacijas bei pretendentus į jas. Į antrąjį etapą pateks po 20 daugiausia balsų surinkusių 25-ių populiariausių kategorijų nominantai. Antrojo etapo metu nugalėtojus rinks speciali komisija, kurią sudarys 2012 m. interneto apdovanojimų nugalėtojai.

„Siekiame, kad apdovanojimai atspindėtų reikšmingiausias Lietuvos interneto tendencijas, būtų pagerbti tie, kurie skatina interneto technologijų plėtrą Lietuvoje, – sako LOGIN iniciatorius Arnoldas Rogoznyj. „Vertindama darbus komisija atsižvelgs į idėjų novatoriškumą bei originalumą, efektyvų pritaikymą, funkcionalumą, pasiektus rezultatus, vizualinį pateikimą ir progreso skatinimą“.

Jau septintus metus organizuojamos konferencijos šūkis šiais metais „The Game Changers“ (liet. “Naujos žaidimo taisyklės”). Žymiausias konferencijos pranešėjas – vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve’as Wozniak’as, kurį pristato ilgametė LOGIN partnerė Lietuvos telekomunikacijų bendrovė „Omnitel”. Būdamas viena ryškiausių technologijų srities asmenybių, S.Wozniak‘as garsėja sugebėjimu uždegti aistra matematikai ir aukštosioms technologijoms bei filantropine veikla. Kartu su Steve Jobs‘u jis sukūrė pirmąją ir antrąją “Apple” kompiuterių linijas ir įkvėpė asmeninių kompiuterių rinkos plėtrą. S.Wozniak‘as LOGIN dalyvius supažindins su savo unikalia ateities vizija bei kalbės apie ypatingą kūrybinio mąstymo svarbą technologijų progreso eroje.

Tarp konferencijos naujovių šiemet svarbią vietą užima „LOGIN Startup Fair” programa. Dviejų dienų renginyje savo idėjomis ir sumanymais dalinsis geriausi regiono verslo naujokai ir žymiausi JAV Silicio slėnio bei vietiniai investuotojai. Pradedantys savo verslą turės galimybę pateikti savo idėjas investuotojams, ieškoti naujų gabių darbuotojų, o taip pat pristatyti savo produktus ir paslaugas LOGIN 2013 dalyviams.

Apie LOGIN

LOGIN – tai didžiausia progreso konferencija Baltijos šalyse, į kurią renkasi įvairių pomėgių, profesijų žmonės, ieškodami progresyvių idėjų ir sprendimų verslui, kasdieniam gyvenimui, laisvalaikiui. Papildomuose užsiėmimuose, kūrybinėse dirbtuvėse ir diskusijose konferencijos dalyviai susipažįsta su ryškiausiomis technologijų progreso tendencijomis. Neatsiejama konferencijos dalis – Lietuvos Interneto Apdovanojimai, kurie organizuojami nuo 2009 metų.

LOGIN pirmą kartą organizuota 2007 m. Nuo konferencijos gyvavimo pradžios pranešimus joje skaitė pasaulinės interneto kultūros žvaigždės Jimmy Wales’as („Wikipedia“ įkūrėjas), Joshua Partridge’as (Yahoo!), Peter‘is Sunde („The Pirate Bay“), Ben‘as Hammersley („Wired”), Christian‘as Heilman‘as („Mozilla”) ir kiti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: