© Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį, po balsavimo, iš darbotvarkės išbraukė klausimą dėl biudžetinės įstaigos Kauno plaukimo centro įsteigimo. Planuota, kad ši nauja įstaiga Kauno plaukimo centras administruos ir prižiūrės naujai pastatyto „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų sportinę ir pramoginę dalis, vystys plaukimo sporto šakas, teiks kvalifikuotas ir sveikatinimo paslaugas miesto gyventojams.

„Nustebino tarybos narių politinės valios nebuvimas šiuo itin aktualiu miestui klausimu. Moderniausiame Lietuvoje baseine „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmuose, baigti visi statybos darbai, užbaigtas ir baseino patalpų tvarkymas ir valymas. Tiek plaukikai, tiek visuomenė laukia, kada baseinas atvers duris. Toks sprendimas – nesvarstyti biudžetinės įstaigos steigimo, nukėlė projekto užbaigimo terminą neribotam laikui“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Šiuo metu baigti iš dalies ES lėšomis įgyvendinamo projekto „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcijos statybos darbai, bandomos technologinės linijos, tvarkoma techninė dokumentacija objekto pridavimui valstybinei komisijai.

Esami technologiniai įrengimai (filtrai, dozatoriai ir kiti) turi būti nuolat eksploatuojami, reikalauja tiesioginės priežiūros. Būtina ir esamų technologinių linijų, šildymo ir vėdinimo sistemos įrangos eksploatavimo priežiūra. Atlikti šiuos darbus gali tik kvalifikuotas personalas, gebantis dirbti su automatizuota ir kompiuterizuota modernia įranga.

„Buvo planuojama, kad įsteigta biudžetinė įstaiga Kauno plaukimo centras administruos ir prižiūrės naujai pastatyto „Girstučio“ rūmų abi dalis: ir sportinę, ir pramoginę. Tam biudžete numatyta 400 tūkst. Lt. Kauno plaukimo centre būtų kultivuojamos plaukimo sporto šakos“, – pasakojo Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

„Kaunas yra tas miestas, kuriame buvo išugdyta bene daugiausia olimpiečių. Norėtume „Girstutyje“ rengti Lietuvos čempionatus, tarptautines komercines varžybas su sporto pasaulio žvaigždėmis ir taip dar labiau populiarinti plaukimą“, – teigė Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Pasak jo, birželio 27-29 d. „Girstutyje“ buvo suplanuota surengti Lietuvos plaukimo čempionatą. „Iki to laiko neturint baseiną aptarnaujančio personalo, laiko fiksavimo sistemos, čempionato Kaune nebus įmanoma surengti. Tuomet mąstytume apie čempionatą Alytuje. Keista, kad politikai taip ne kaunietiškai balsavo“, – sakė M. Špokas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: