Wikimedia Commons archyvo nuotr.
Kauno architektūrinius objektus jau galima apžiūrėti ir virtualiai – Viešoji įstaiga Kauno turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras sėkmingai įvykdė projektą „Kauno architektūros pristatymas informacinėmis technologijomis”, finansuojamą Kultūros rėmimo fondo lėšomis. Pagrindinis projekto tikslas – populiarinti Kauno miesto architektūros paveldą Lietuvos ir užsienio gyventojams, panaudojant informacines technologijas.

Projekto metu sukurtas virtualus turas po Kauno architektūros įžymybes leidžia vartotojui, neišėjus iš namų apsilankyti tam tikroje vietoje, apžiūrėti objektus 360° kampu. Kai kuriuos architektūrine prasme vertingiausius Kauno objektus galima pamatyti tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Vartotojai turi galimybę virtualioje erdvėje apžiūrėti architektūrines vertybes išskirtinės kokybės fotografijose, taip pat susipažinti su istorija bei kitais svarbiais faktais. Informacija apie architektūrinius objektus pateikiama lietuvių ir anglų kalbomis, siekiant paskleisti informaciją apie unikalią Kauno miesto architektūrą, o taip pat pritraukti ir daugiau turistų iš užsienio šalių.

„Šio projekto įgyvendinimas buvo gana sudėtingas, kadangi didelę įtaką sėkmingam projekto įgyvendinimui turėjo tokie veiksniai, kaip palankios oro sąlygos, leidimai patekti į kai kuriuos svarbius objektus, tikslios informacijos apie objektus surinkimas. Ateityje tikimasi užtikrinti šio projekto tęstinumą, į virtualų turą įtraukiant dar daugiau objektų, taip pat techniškai adaptuoti virtualų turą mobiliųjų įrenginių prieigai, pateikti tekstinę informaciją ir kitomis kalbomis”, – apie projektą pasakojo VšĮ Kauno turizmo informacijos centras ir konferencijų biuro darbuotojai.

Nuoroda i virtualų turą čia.

VšĮ Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: