(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė asocijuotų verslo struktūrų atstovus ir aptarė glaudesnio smulkaus, vidutinio ir stambaus verslo atstovų bendradarbiavimo perspektyvas, verslo sąlygų gerinimo galimybes, valstybės finansų iššūkius. Susitikime taip pat buvo kalbėta apie esamų darbo vietų išlaikymo ir naujų kūrimo būtinybę.

Prezidentė D. Grybauskaitė teigė suprantanti, su kokiais sunkumais susiduria smulkaus, vidutinio ir stambaus verslo atstovai ekonominės krizės sąlygomis tiek užsienio rinkose, tiek šalies viduje. Tačiau valstybės vadovė atkreipė dėmesį, kad šiuo metu verslo bendruomenei tenka didžiulė atsakomybė išsaugoti esamas darbo vietas ir kurti naujas, nes, būtent, nuo verslo kūrybingumo, atkaklumo ir sėkmės priklauso visa šalies ekonomikos būklė. Todėl Prezidentė pabrėžė, kad nepaisant ekonominių ir finansinių sunkumų, būtina siekti išsaugoti savo verslą.

Kalbėdama apie nacionalinio susitarimo ateities perspektyvas, šalies vadovė kvietė šio susitarimo dalyvius – Vyriausybę, darbdavius, darbuotojus ir “Sodros” išmokų gavėjus – vesti konstruktyvų dialogą ir įsiklausyti į visų pusių argumentus.

Susitikime dalyvavo Lietuvos verslo konfederacijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos, asociacijos “Investuotojų forumas”, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos vadovai ir atstovai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: