(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kaip jau buvo skelbta, siekiant taupyti lėšas, nuo spalio Kauno mieste apribotas kai kurių gatvių apšvietimas. Savivaldybė gavo Vakarų skirstomųjų tinklų (VST) įspėjimą ir raginimą sudaryti skolų grąžinimo grafiką, kitu atveju VST gali nutraukti elektros tiekimą.

Šiuo metu Savivaldybė skolinga VST apie 1,5 mln. litų. Siekiant sumažinti skolą ir taupyti biudžeto lėšas savivaldybė rugsėjo pabaigoje nusprendė apriboti apšvietimą ne pagrindinėse miesto gatvėse. Nuo spalio septyniolikos ne pagrindinių miesto gatvių išorinis apšvietimas buvo iš dalies apribotas (atjungti šviestuvai vienoje gatvės pusėje), o 146-iose ne pagrindinėse miesto gatvėse buvo atjungtas kas trečias šviestuvas. Visa tai leis iki Naujųjų metų miestui sutaupyti 235 tūkst. litų.

Administracijos direktorius Vygandas Gudėnas paragino gyventojus būti supratingais. „Prašome gyventojų supratimo. Savivaldybė daro viską, kad miestas neliktų visai be apšvietimo. Atsiprašome, kad kai kuriose gatvėse šviestuvų perjungimas neįvyko taip sklandžiai, kaip planuota. Miesto ūkio departamentui pavedžiau patikrinti perėjų apšvietimą. Visos perėjo turi būti apšviestos“, – sakė Vygantas Gudėnas.
Miesto vadovai ragina gyventojus ir patiems rūpintis savo saugumu, tamsiuoju paros metu dėvėti atšvaitus. „Dviratininkams jau tapo įprasta turėti keletą atšvaitų, kurie įspėja vairuotojus apie žmones gatvėse. Raginu ir pėsčiuosius labiau rūpintis savo saugumu tamsiuoju paros metu“, – sakė meras Andrius Kupčinskas.

Miesto gyventojai apie neapšviestas perėjas mieste raginami pranešti savivaldybės Energetikos skyriui. Tel. 42 47 35, 42 36 17.

Taupymo būdų ieško ir kitų miestų savivaldybės. Vilniuje jau nuo balandžio magistralinėse gatvėse nešviečia kas trečias šviestuvas, Šiauliuose išjungta 40 proc. šviestuvų. Kai kuriuose miestuose naktimis gatvių apšvietimas visai išjungiamas, greitkelyje Vilnius – Kaunas naktimis šviečia tik nedidelė dalis šviestuvų. Kauno miesto savivaldybė tokių drastiškų priemonių nesiima.

Vidutiniškai per mėnesį Kauno gatvėms apšviesti savivaldybė išleidžia apie pusę milijono litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: