(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį sėkmingai pradėjo atkrintamąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybas. Pirmoje ketvirtfinalio serijos iki dviejų pergalių susitikime Kauno sporto halėje žalgiriečiai be didesnio vargo sutriuškino uostamiesčio „Neptūno“ ekipą (96:61) bei žengė pirmajį iš dviejų žingsnių pusfinalio link.

Pirmosiomis minutėmis svečiai išsiveržė į priekį rezultatu 5:1, tačiau po DeJuano Collinso sumestų baudų ir efektingo Tado Klimavičiaus dėjimo žaidimo svarstyklės išsilygino – 5:5. Netrukus T.Klimavičius dar kartą pasižymėjo iš arti, Marcusas Brownas pataikė nelengvą metimą, o Trentas Plaistedas laisvas neklydo iš po krepšio – 11:5. Nepaisant to, jog „Neptūno“ trenerių štabas iš karto sušaukė minutės pasitarimą, spurtas tęsėsi – T.Plaistedas į savo sąskaitą įsirašė du taškus su pražanga, o Paulius Jankūnas sėkmingai prasiveržė arčiau krepšio (15:5). Po šios atakos žalgiriečių laimėta atkarpa 14:0 baigėsi, nes tolimą dvitaškį smeigė Mantas Ruikis. Kad ir kaip stengėsi uostamiesčio krepšininkai, „Žalgirio“ puolimo mašinos jiems pristabdyti nepavyko – Tomas Delininkaitis taikliai atakavo krepšį iš toli, o Mantas Kalnietis taškus pelnė efektingu dėjimu. Nesnaudė ir Martynas Pocius, padidinęs pranašumą iki 23:9. Nors laikas bėgo, situacija nesikeitė – „Žalgirio“ gretose paskutinę kėlinuko minutę taškus buvo pelnę jau devyni žaidėjai, o po Traviso Watsono metimo švieslentėje degė skaičiai 32:11. Po pirmųjų dešimties minučių rezultatas išliko praktiškai toks pats – 32:15.

Antrasis ketvirtis startavo apylygiu žaidimu ir nors labiau pabėgti į priekį žalgiriečiams nepavyko, tačiau prisileisti varžovų arčiau šie taip pat neketino. Po penkių Bobano Marjanovičiaus taškų ekipas skyrė 18 taškų – 41:23. Tiesa, tada šeimininkai vėl įjungė aukštesnę pavarą ir po itin sudėtingo M.Browno metimo bei M.Kalniečio perimto kamuolio ir eilinių taškų skirtumas vėl išaugo – 49:27. Nors klaipėdiečiai atsakė keliais išpuoliais, laisvas paliktas iš toli užtikrintai krepšį atakavo M.Pocius, kuris jau kitos atakos metu stojo mesti ir dviejų baudų. Paskutinę pirmosios rungtynių dalies minutę vieną baudą iš dviejų pataikė Mindaugas Kuzminskas, o antrasis ketvirtis baigėsi 55:35.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečiai neketino varžovams leisti atnaujinti intrigos – po M.Browno ir P.Jankūno sėkmingų atakų skirtumas išliko beveik nepakitęs – 59:40. Tada fantastišką tritaškį paskutinę atakos sekundę „įsūdė“ T.Klimavičius, kuris buvo pagrindinė figūra ir kitos atakos metu – 64:43. Iki kėlinuko pabaigos likus kiek daugiau nei minutei „Žalgiris“ surengė gražią greitą ataką, kurios smaigalyję atsidūręs M.Pocius neklydo iš po krepšio (72:51). Prieš paskutines dešimt minučių šeimininkų pranašumas abejonių nekėlė – 74:51.

Formalumu tapusio ketvirtojo kėlinuko pradžia Kauno sporto halėje susirinkusius aistruolius neabejotinai pradžiugino – efektingais dėjimais gerbėjus pralinksmino T.Klimavičius ir B.Marjanovičius (80:51). Tritaškį smeigus M.Pociui skirtumas šoktelėjo jau iki 30 taškų – 87:57. Iki mačo pabaigos likus maždaug minutei neapsakomo grožio ataką surengė M.Pociaus ir M.Kuzminsko tandemas – pirmasis iš aikštelės vidurio idealiai perdavė kamuolį pastarajam, kuris ore įspūdingai šį įkrovė į krepšį (93:59). Klaipėdiečiai, matydami tokį vaizdą, dar sušaukė minutės pertraukėlę, tačiau tik tam, kad atsigautų morališkai. Aidint finalinei sirenai „Žalgiris“ džiaugėsi visiškai pelnyta pergale – 96:61.

„Žalgiris”: T.Klimavičius 12 (13 atk. kam.), M.Pocius 12, P.Jankūnas 12 (5 atk. kam.), B.Marjanovičius 10 (8 atk. kam.), M.Brownas 8, T.Plaistedas 8, M.Kalnietis 7, T.Watsonas 7, D.Collinsas 7, T.Delininkaitis 6, M.Kuzminskas 4, A.Milaknis 3.

„Neptūnas”: V.Vasylius 17 (8 atk. kam.), M.Mažeika 12, M.Ruikis 8.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: