Organizatorių archyvo nuotr.

Jau spalio 7 d. pirmąjį koncertą Vilniuje surengsiantis Passenger išleido naują abumą. Jau šiandien atlikėjo gerbėjai gali įsigyti ilgai lauktą naująjį studijinį albumą „Young As The Morning, Old As The Sea“.  Neabejojama, kad vos po dviejų savaičių Lietuvoje koncertuosiantis Passenger su savo grupe atliks ne tik žinomiausius hitus, bet ir naujausias dainas.

Passenger pseudonimą pasirinkęs Braitone (D. Britanija) gimęs dainų autorius ir atlikėjas Mike‘as Rosenbergas neslepia, kad aštuntas studijinis darbas yra vienas svarbiausių jo karjeroje. Albumas, kuriame melomanai ras 10 naujų kūrinių, buvo įrašytas įspūdinga gamta garsėjančioje Šiaurės saloje, vienoje iš dviejų didžiųjų Naujosios Zelandijos salų. Įrašų sesijos vyko „Roundhead“ studijoje Oklando mieste (N. Zelandija) ir „Linear“ studijoje Sidnyje (Australija).            

Muzikos portalo „Allmusic“ kritikai, naujam Passenger darbui skyrę aukštą, 4 žvaigždžių įvertinimą iš penkių galimų, kaip geriausias kompozicijas išskyrė titulinę albumo dainą „Young As The Morning, Old As The Sea“, „If You Go“, singlu išleistą „Anywhere“ ir kartu su britų folko dainininke Birdy atliktą duetą „Beautiful Birds“. Specialioje „Deluxe“ albumo versijoje melomanai taip pat ras papildomas šešių dainų akustines versijas. Be to, yra išleistas ir DVD diskas, kuriame atsidūrė dokumentinis filmas apie albumo kūrybos ir įrašų procesą, ištraukos iš geriausių koncertų ir vaizdo klipai.

                       Titulinė albumo daina „Young As The Morning, Old As The Sea“

Pasenger sulaukė pagalbos iš tikros muzikos legendos, bene garsiausios N. Zelandijos grupės „Crowded House“ nario Neilo Finno, kuriam ir priklauso „Roundhead“ studija. Visas naujas albumo dainas prodiusavo ilgametis muzikanto bendražygis ir „Linear“ studijos savininkas Chrisas Vallejo. Praeityje su „Inxs“, „Empire Of The Sun“ ir daugeliu kitų kolektyvų bendradarbiavęs australas prisidėjo ir prie didelės sėkmės sulaukusių ankstesnių Passenger albumų „All The Litthe Lights“ ir „Whispers“.

                                                   Trakuose filmuotas „The Long Road“ 

Įspūdingais vaizdais Passenger muziką perteikti padėjo žinomas australų fotografas Jarradas Sengas, dirbantis su britų žvaigžde Edu Sheeranu, australų dainininku Mattu Corby ir amerikiečių grupe „Matchbox“. Koncertus ir keliones savo darbuose fiksuojantis menininkas dirbo Islandijoje, kur ir buvo įamžintos kiekvienai naujai Passenger dainai skirtos nuotraukos. Jas melomanai ras ištaikingame albumo „Young As The Morning, Old As The Sea“ buklete.

Albumo „Young As The Morning, Old As The Sea“ dainų sąrašas: 1. Everything, 2. If You Go, 3. When We Were Young, 4. Anywhere, 5. Somebody’s Love, 6. Young As The Morning Old As The Sea, 7. Beautiful Birds (featuring BIRDY), 8. The Long Road, 9. Fool’s Gold, 10. Home.

            Trumpametražis dokumentinis filmas „Young As The Morning, Old As The Sea“

Spalio 7 d. „Compensa“ koncertų salėje vyksiantį Passenger ir jo grupės koncertą pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų rengėjas „Live Nation Lietuva“, šįmet sostinėje surengsiantis sero Eltono Johno pasirodymą, Kaune – elektroninės muzikos legendos Jeano-Michelio Jarre’o koncertą, populiariausią pasaulyje „Pink Floyd“ muzikos šou „Brit Floyd“ ir daug kitų renginių.

Bilietus „Compensa“ koncertų salėje Vilniuje vyksiantį Passenger ir jo grupės koncertą galima įsigyti visose „Bilietų pasaulio“ kasose ir internetu: www.bilietupasaulis.lt 

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: