Friends of the Asian Elephant Foundation nuotr.

Drambliui Moshai buvo tik septyni mėnesiai, kai įvykus sprogimui prarado didžiąją dalį priekinės dešiniosios kojos, tačiau Tailando chirurgo Therdchai Jivacate dėka Mosha išliko gyvas ir gyvena pilnavertį gyvenimą.

Therdachai Jivacate sukūrė 20 000 protezinių kojų žmonėms, taip pat sukūrė daug protezinių galūnių nualintiems gyvūnams, tačiau protezinės kojos kūrimas drambliui Moshai, buvo naujas išbandymas patyrusiam chirurgui. Neipaisant to, kad tai buvo didelis iššūkis chirurgui, jis jautėsi privalantis padėti drambliui nuo pat pirmo karto, kai jie susitiko.

Chirurgas tikina, kad kūrimo procesas pareikalavo daug pastangų, buvo bendradarbiaujama su Azijos dramblių fondo ligoninės atstovais, kurie padėjo sukurti pačią pirmąją protezinę koją drambliui. Chirurgas pabrėžia tai, kad per pirmuosius metus buvo sukurtos net trys protezinės kojos, kadangi dramblys augo labai greitai buvo reikalinga sukurti vis kitą koją tam, kad Mosha galėtų gyventi pilnavertį gyvenimą.

Šį mėnesį drambliui buvo sukurta devintoji protezinė koja. Chirurgas teigia, kad buvo stengiamasi sukurti visiškai kitokį kojos protezą, kuris leistui drambliui laisvai jaustis ir būtų pritaikytas išlaikyti visą dramblio svorį. Drambliui Moshai buvo jau sunku vaikščioti ir tai skatino stuburo išlinkimą, kuris kenkė visam dramblio kūnui. Galiausiai, Mosha būtų nustojusi vaikščioti ir tai būtų nulėmę gyvūno mirtį.

Chirurgas ir jo komanda teigia, kad yra be galo laimingi, jog gali suteikti pagalbą drambliui ir matyti, kaip jis sugeba vaikščioti. Chirurgas pabrėžia, kad komanda tikrai nestovės vietoje, o stebės dramblį ir stengsis ieškoti būdų, kaip dar labiau padėti gyvūnui. “Aš manau, kad Mosha žino, kad būtent aš darau jai protezinę koją, nes kiekvieną kartą, kai aš atvykstu, ji nežymiai keldama koją su manimi pasisveikina.”- teigia Therdachai Jivacate.

b

c

d

f

Friends of the Asian Elephant Foundation nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: