Simone Thurber

Simone Thurber – trijų vaikų motina, nusprendusi ketvirtąjį vaiką gimdyti natūraliai gamtoje, be daktarų, seselių ar nuskausminamųjų vaistų pagalbos. Jos gimdymo proceso nufilmuota medžiaga sulaukė milžiniško susidomėjimo, o per kelis metus vaizdo įrašą peržiūrėjo daugiau nei 53 milijonai žmonių. Išties, vienus vaizdo įrašas gali sugluminti, tačiau juk visiems smalsu išvysti kaip į pasaulį ateina nauja gyvybė.

Natūralus gimdymas namų sąlygomis 21 amžiuje yra tin retas atvejis. Visuomenėjė vyrauja nuomonė, jog tai daro tik asocialios arba neatsakingos moterys ir gimdydamos namuose jos tik patenkina savo norus, nepaisydamos rizikos ir nepagalvodamos apie patį vaikelį. Tačiau kiek kitokią nuomonę išdėsti Simone.

Moteris teigia: „Aš nesu senų pažiūrų ar hipiškų nuostatų, tačiau savo ketvirtojo vaikelio panorau susilaukti toli nuo pypsinčių aparatų ir baltų ligoninės sienų. Žinoma, teko daug ką apsvarstyti ir įtikinti vaiko tėvą pasiryžti tokiam nuotykiui. Tačiau pripažinkime, juk moterys gimdė laukinėje gamtoje tūkstančius metų ir nieko blogo tame nebūdavo, bet kai tik tokia idėja kyla modernioje visuomenėje gyvenančiai šeimai, ji sulaukia aplinkinių pasmerkimo ir kreivų žvilgsnių.“

111

Dar prieš tvirtai apsisprendžiant gimdyti vaiką gamtoje, daugelis stengėsi atkalbėti moterį nuo tokios idėjos. Juk įvykus nelaimei nieko nebūtų šalia: nei reikiamų specialistų, medicinos aparatų ar galų gale vaistų, o iki artimiausios ligoninės mažiausiai valanda kelio. Tačiau moteris savo nuomonės laikėsi tvirtai ir apsisprendusi gimdyti gamtoje ji susirado ramią, gražią vietą – upelį, prie draugų turimo vasarnamio. Tai pasak jos, buvo tobula vieta naujai gyvybei išvysti pasaulį.

222

Norėdama pasidalinti savo patirmi, Simone Thurber nusprendė gimdymo procesą filmuoti ir nesigėdydama savo kūno, viską detaliai įamžinti vaizdo juostoje. Čia visi norintys gali išvysti kaip moteris, gulėdama ant jogos takelio, miškų apsuptame upelyje išgyvena visą puokštę emocijų ir kaip gimsta jų ketvirtasis vaikas. Tiesa, šeima vėliau pripažino, kad šis gimdymas buvo pats skausmingiausias ir sunkiausias, tačiau viską atpirko suvokimas, jog vaikas gimė tokioje nuostabioje vietoje ir, kad jo akys pirmiausia pamatė gyvą gamtą, o ne ligoninės palatą.

Vaizdo klipą paviešinti nusprendusi pora nesitikėjo sulaukti tokio didelio susidomėjimo, jie teigė tik norėję paskatinti dvejojančias poras nebijoti ir padrąsinti juos žengti pirmąjį žingsnį apsisprendimo link. Dabar moteris sako, kad tai buvo vienas intymiausių momentų jos gyvenime ir ji džiaugiasi, kad tiek žmonių galėjo pamatyti šį video.

Taip pat skaitykite: Fotoserija „Cezaris“: nuo šiol į naujagimius žvelgsite kitaip (FOTO)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: