Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 28 m. D. K., kuris melagingai pranešė apie sprogmenį Kauno oro uoste. Jam skirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, atidedant jos vykdymą 1 m. 6 mėn.

Kadangi kaltinamasis kaltu prisipažino, byla buvo nagrinėjama atliekant sutrumpintą įrodymų tyrimą, o paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad D. K. yra pakankamai jauno amžiaus, visiškai pripažino savo kaltę ir gailisi dėl savo poelgio, teigė, kad turi darbo pasiūlymą ir yra pasirengęs atlyginti padarytą turtinę žalą.

,,Teismo vertinimu, realus laisvės atėmimo bausmės vykdymas neigiamai paveiktų kaltininko teigiamus socialinius ryšius ir nepasitarnautų jo resocializacijai, o tam daugiau pakenktų “, – sakė bylą nagrinėjęs teisėjas Audrius Meilutis.

Teismas nustatė, kad 2017 m. birželio 6 d. D. K. paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112 ir melagingai pranešė apie Kauno oro uoste padėtą sprogmenį.

Dėl pranešimo apie sprogmenį daugiau kaip 3 val. buvo sutrikdyta oro uosto veikla: vėlavo, buvo atidėti arba atšaukti tarptautiniai skrydžiai, evakuoti oro uoste buvę žmonės, iškviestos specialiosios tarnybos.

D. K. teismui aiškino, kad nusikaltimą padarė vedinas emocijų. Tenorėjo, kad į Škotiją neišvyktų jo draugė, kurią jis pats nuvežė į oro uostą.

Teismas tenkino specialiųjų tarnybų civilinius ieškinius. Per 1 m. 6 mėn. D. K. šioms tarnyboms turės atlyginti beveik 1 900 Eur turtinę žalą.

Taip pat jam uždrausta per visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį išvykti iš gyvenamosios vietos (miesto) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Info: Kauno apylinkės teismas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: