© Sandra Hoyn nuotr.

Prostitucija – viena iš seniausiai žinomų istorijoje profesijų, kuria savo laiku užsiimė visų tautybių moterys. Šiomis dienomis, dauguma pasaulio valstybių prostitucijos verslas yra nelegalus, tačiau keleta valstybių neketina to drausti. Viena iš jų – Bangladešas. Prostitucija Bangladeše yra legali. Paplitęs skurdas ir ekonominis sąstingis moteris priverčia rinktis šį pavojingą pinigų uždirbimo būdą.

Kandapara viešnamis – įsikūręs Tangail rajone yra vienas iš seniausių ir antras pagal dydį šalyje. Jis veikia maždaug 200 metų. 2014 metais viešnamis buvo nugriautas, tačiau vėliau jis buvo atstatytas. Dauguma moterų ten gimusios, augančios matė viešnamių veiklą iš arti ir nebeįsivaizduojančios savęs kitoje vietoje.

Dirbdamos viešnamiuose jos sutinka ,,savo vyrus“ (reguliarius klientus), kurie moka joms dosnius pinigus.  Atlyginimas mokamas prostitutėms priklauso nuo jų amžiaus ir grožio. Kandapara seksą teikiančios darbuotojos per dieną uždirba apie 11-22 dolerių (3 doleriai už vieną klientą). Tai pat į tai yra įtraukiami ir nepilnamečiai vaikai, kurie yra išnaudojami. Jiems yra mokama už valanda apie 50 centų už vieno kliento patenkinimą.

Brothel3-768x511

© Sandra Hoyn nuotr.

Brothel4-768x511© Sandra Hoyn nuotr.

Moterys, dirbančios viešnamiuose svajoja apie savo namus ateityje ir tapti nepriklausomos nuo vyrų malonės. Tai pat nori, jog jų vaikai gyventų geriau, įgytų išsilavinimą bei netektų dirbti viešnamiuose kaip jų motinoms. Moterys ten gyvenančios nesiskundžia esama buitimi. Palaikantys viešnamius žmonės tai laiko įprastu darbu, tik su kitokiokia darbo specifika.

Brothel6-768x511

© Sandra Hoyn nuotr.

Brothel5-768x511

© Sandra Hoyn nuotr.

Tai įrodo Bangladešo Nacionalinė moterų teisių asociacija, kuri 2014 metais gynė prostitutes dėl tuo metu vykusių sekso paslaugų tiekėjų iškeldinimo iš viešnamių, jog tai buvo neteisėtas aktas. Moterys, gyvenančios viešnamiuose šį sprendimą apskundė pačios. Siekiant ugdyti visuomenės žinomumą apie seksą teikiančius darbuotojus, prostitutės pačios pradėjo kurti sau naudingas organizacijas.

Brothel7-768x511

© Sandra Hoyn nuotr.

Brothel8-768x511

© Sandra Hoyn nuotr.

,,Prostitučių asociacija Faridfur“ yra būtent tokia organizacija, kuri randasi Faridfur rajone netoli Bangladešo sostinės Dhakos. Ši asociacija yra įforminta kaip sąjunga, kuri vienija sekso darbuotojus bei juos apsaugo. Nepaisant to, jog šios moterys vieningai sukūrusios tokią asociaciją bei pristato šią profesiją teigiamai visuomenei, tačiau islamo valstybių konservatoriai šią sąjungą niekina bei viešai smerkia. 2010 metais įrodydami priešiškumą legaliai prostitucijai, sudegino vieną viešnamį iki pamatų. Šis įvykis stipriai sužalojo dvi moterys bei paliko vienamio gyventojus be pastogės.  Šiandien Bangladešo viešnamiai yra apsupti mažų gatvių ir sienomis.

Brothel9-768x511

© Sandra Hoyn nuotr.

Brothel10-768x511

© Sandra Hoyn nuotr.

Viešnamiai – vieta, kur galioja kitos visuomenei nepriimtinos taisyklės ir hierarchija, kuri suteikia galią valdyti kitus. Kaip pavyzdžiui, viešnamiuose moterys yra silpnos, bet tuo pačiu ir turi savotišką galią. Labiausiai pažeidžiamos yra jaunos sekso darbuotojos, kurios patekdamos į viešnamius praranda teisę į savo nuomonę, laisvę bei kūną, dar kitaip vadinamos – bonded girl (surišta mergina).

Brothel11-768x511

© Sandra Hoyn nuotr.

Brothel13-768x511

© Sandra Hoyn nuotr.

Tokios merginos būna dažniausiai 12-14 metų amžiaus. Jos atvyksta iš neturtingų šeimų ir tampa sekso prekybos aukomis. Jos priklauso ,,viešnamio šeimininkei“, kuri pasilieka uždirbtus pinigus už pastogę, maistą bei nusprendžia kada gali išeiti už viešnamio ribų. Tai trunka nuo vienų iki penkių darbo metų kai merginos sumoka visus mokesčius šeimininkei, tada jos gali tapti nepriklausomos darbuotojos.  Tačiau, praėjus metams nuo darbo pradžios, šios moterys yra visuomenėje niekinamos dėl savo darbo specifikos, ir dėl to pasirenka toliau gyventi bei dirbti viešnamiuose.

Brothel15-768x511

© Sandra Hoyn nuotr.

Brothel16-768x511

© Sandra Hoyn nuotr.

Taip pat skaitykite: Papua Naujosios Gvinėjos gyventojai vis dar kankina “raganas”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: