Serialo "Westworld" kadras

Nepaisant visų investicijų gigantai Netflix ir Amazon nebedominuos šių metų Auksinių Gaublių apdovanojimuose.

Išties, šie metai Netflix yra nepalankūs, kadangi kampanija surinko itin mažą balsų skaičių, kuris lėmė tik penkias TV nominacijas ir yra mažiausias skaičius nuo tada, kai Netflix startavo apdovanojimuose prieš tris metus. Amazon taip pat surinko tik penkias nomincijas, o tuo tarpu Hulu negavo nė vienos.

Netflix dar niekada neteko laimėti Auksinio Gaublio nė vienai savo TV serijai, tačiau praeitais metais pusė tuzino televizijos serialų, įskaitant „Bloodline“, „Grace and Frankie“, „House of Cards“, „Master of None“, „Orange is the New Black“, ir „Narcos“ pelnė po vieną Auksinio Gaublio nominaciją.

Šiais metais nei vienas iš šių serialų nebuvo nei karto nominuotas.

Taip pat Auskinio Gaublio apdovanojimams nepavyko pripažinti ir kitų populiarių Netflix serialų, įskaitant „Unbreakable Kimmy Schmidt“, „The Get Down“ ir vėl transliuojamo „Gilmore Girls“.

Vietoje to, Netflix vienintelės nominacijos yra skirtos dvejiems serialams: „The Crown“, kuris pelnė palankumą kaip geriausia drama su geriausia aktore (Claire Foy) ir geriausiu atraminiu aktoriu (John Lithgow). Ir nostalgiškasis mokslinės fantastikos pasisekimas „Stranger Things“, kuris taip pat pelnė nominaciją kaip geriausia drama ir įtraukiantis geriausią aktorę (Winona Ryder) serialas.

Pranešama, kad Netflix išleido 130 milijonų dolerių „The Crown“ filmavimui, taigi tai tampa viltimi, kad investicija gali būti kompensuota su pirmuoju Auksinio Gaublio laimėjimu.

Amazon, tuo metu, prašovė net su penkiomis praeitų metų nominacijomis. Auksinio Gaublio apdovanojimai įvertino Amazon serialų populiarumą, kai „Mozart in the Jungle“ ir „Transparent“ sugrįžo pelnyti palankumą kaip geriausia komedija ir geriausias aktorius. Taip pat „Goliath“ iškovojo nominaciją pagrindiniam aktoriui Billy Bob Thornton.

tornton-goliath

Serialo „Goliath“ kadras

Kiti Amazon serialai, įskaitant „The Man in the High Castle“, Woody Aleno „Crisis in Six Scenes“, „One Mississippi“, „Catastrophe“ ir „Fleabag“, nepasiekė jokio Auksinių Gaublių dėmesio.

Vis dėlto, Amazon vis dar turi teisę pasigirti dėl praeitų metų laimėjimų, dėl kurių galima dėkoti „Mozart“ ir šio šou žvaigždei Gael Garcia Bernal, kaip ir „Transparent“ ir serialo lyderiui Jeffrey Tambor.

Hulu, po praeitų metų pirmosios gautos Auksinio Gaublio nominacijos serialui „Casual“, buvo neįleista į apdovanojimus. „Chance“ ir „The Path“ vieninteliai serialai, kurie buvo pageidaujami ir įtraukti į šių metų apdovanojimus.

Filmų srityje, tiek Amazon, tiek Netflix pasiekė daugiau. „Manchester by the Sea“, priklausantis Amazon, pelnė penkias nominacijas. Taip pat, Amazon pelnė pritarimą savo užsienietiškam filmui „The Salesman“, kuris varžysis su Netflix „Divines“.

Dvi kampanijos kartu surinko 40 procentų geriausių televizijos laidų nominacijų, nepaisant to, kad šie metai kampanijoms ne itin palankūs. Ir jeigu pridėsite HBO, kuri taip pat turi savo transliuojamą kanalą, šios trys kampanijos, kartu sudėjus, pelno 70 procentų nominacijų, skirtų televizijos serijoms. Praeitais metais HBO prarado aukščiausią vietą, pelnytą dėl didžiausio TV nominacijų skaičiaus, ir taip nusileido Netflix kampanijai. Šiais metais, dėka serialų „Westworld“, „The Night Of“, „Veep“, „Game of Thrones“, „Insecure“, „Divorce“ ir filmų „All the Way“ ir „Confirmation“ HBO sugrąžino lyderio laurus.

Taip pat skaitykite: Mįslės kurias padės įminti tik antrasis „Westworld“ sezonas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: