© Austėjos Žostautaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Po parą trukusios kelionės iš Čekijos zoologijos sodo į Kauno atvyko beveik dviejų metų žirafos patinas.

Išlipęs iš pervežimo automobilio šis įspūdingas gyvūnas atrodė žvalus bei puolė žvalgytis po aplinką. Didelį susidomėjimą jaunuoju gyventoju Nafari parodė Kauno zoologijos sodo senbūvis 11 metų amžiaus žirafos patinas Gudrutis. „Žirafos labai socialūs gyvūnai“ – sakė zoologijos sodo atstovė spaudai. Tikriausiai, todėl senoji sodo žirafa buvo tokia palanki naujai atvykusiam kaimynui. Kol apsipras žirafos laikomas atskiruose narvuose, bet jei jų charakteriai sutaps zoologijos sodo darbuotojai užsitikrina, kad toliau abu patinėliai gyvens viename narve.Pasiteiravus kodėl atgabentas dar vienas patinėlis, ne patelė buvo atsakyta, kad turėti šeimą-grupę žirafų Kauno zoologijos sodas negali dėl vietos trūkumo.

Žirafos pervežimas kainavo ganėtinai padorią sumą kaip už tokį keblų krovinį. Profesionali gyvūnų pervežimo kompanija šį žirafiuką į Lietuvą atgabeno už  apie 2600 eurų, kai tuo tarpu kitos už tą pačią pervežimo operaciją norėjo net 5000-6000 eurų.  Galimybę atkeliauti žirafiukas gavo dėka lankytojų suaukotų pinigų ir Aplinkos apsaugos ministerijos paramos. Zoologijos sodas taip dar šiemet planuoja atsigabenti snieginę tigrę, nes sode esančiam patinėliui atėjo metas turėti antrą pusę, ir liūtus, kuriuos taip pageidauja matyti lankytojai. Be to, sodas dalyvauja įvairiose gyvūnų veisimo programuose, todėl atvykėlių galima tikėtis ir daugiau.

Na, o šį naujakurį žirafos patiną visi norintys galės išvysti jau rytoj (trečiadienį, liepos 29 dieną) nuo 10 val. ryto.

© Austėjos Žostautaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: