© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Mažiausiai devyni žmonės žuvo Venesueloje nuvilnijus protestams prieš prezidento Nicolas Maduro (Nikolo Maduro) kairiąją vyriausybę.

Dar bent 137 žmonės buvo sužeisti, o 104 – suimti per jau dvi pastarąsias protestų savaites, generalinė prokurorė Luisa Ortega sakė radijo laidoje.

Viena auka tapo 29 metų vyras, mėginęs naktį važiuoti motociklu protestuotojų blokuojama gatve, televizijai VTV sakė vidaus reikalų ministras Miguelis Rodriguezas Torresas (Migelis Rodrigesas Toresas).

Tamsoje motociklininkas nepastebėjo protestuotojų skersai gatvės ištempto laido, už kurio užkliuvęs persirėžė gerklę, nurodė M.Rodriguezas Torresas.

Penki žmonės žuvo Karakase, iš jų trys – nušauti per vasario 12 dieną vykusį didelį mitingą, kuriame buvo protestuojama prieš vyriausybę. Per tą demonstraciją protestuotojai įnirtingai susirėmė su saugumo pajėgomis ir vyriausybę palaikančiomis sukarintomis struktūromis.

Tarp sužeistųjų buvo 100 civilių, o kiti buvo saugumo pajėgų nariai, nurodė L.Ortega.

Viena aukų yra vietinė grožio karalienė, nušauta į galvą per opozicijos protestus šiaurės centrinėje Karabobo valstijoje.

Pasak L.Ortegos, 80 sulaikytųjų stos prieš prokurorus, dar 24 skirtas ikiteisminis areštas.

Pareigūnė pridūrė, kad pradėtas tyrimas dėl incidento, per kurį vienas jaunuolis buvo “žaginamas ginklu”, kai buvo suimtas Karabobo sostinėje Valensijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: