Gintaras Krapikas nusiteikęs Maskvoje pakovoti dėl pergalės (c) Arūno Liuizos/Kaunozinos.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda šiandien išvyko į Maskvą, kur ketvirtadienį Vieningosios lygos rungtynėse susitiks su vietos CSKA. Treneris Gintaras Krapikas į kovą rengiasi mesti pagrindinę sudėtį ir kovoti dėl pergalės.

Nors oro sąlygos toli gražu ne pačios geriausios, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas tikisi, kad šlapdriba ir vėjo gūsiai nesutrukdys lėktuvui pakilti ir komanda sėkmingai pasieks Maskvą, kur orai šiuo metu geresni.

Trenerio teigimu, komanda turėjo porą dienų rengtis dvikovai su CSKA ir trenerių štabas tikisi, kad pavyks šiek tiek išbalansuoti stipriąsias Maskvos komandos žaidimo puses. Nors keletas varžovų žaidėjų – Chriapa, Smodišas – yra traumuoti ir gali aikštelėje nepasirodyti, G. Krapikas sako, kad šis susilpnėjimas – tik popieriuje, nes komanda dar turi tokius žaidėjus, kaip Goldenas, Šiškauskas, Langdonas, Planiničius.

„Žalgirio“ treneris pripažino, kad norėtųsi pakartoti praėjusio sezono pradžios sėkmę, kai priešsezoniniame turnyre pavyko įveikti tiek CSKA, tiek Atėnų Panatinaikos. „Norėtųsi kad taip būtų – tuomet mes pelnytai nugalėjom tiek CSKA, tiek Panatinaikos, bet vos už kelių dienų taip pat pelnytai pralaimėjom Lietuvos rytui ir vos laimėjom prieš Tartu Rock Prezidentų turnyre.“,- sakė G. Krapikas.

Keturi žalgiriečiai lieka Kaune ir pagal planą rengsis savaitgalio rungtynėms su „Perlo“ ir „Nevėžio“ ekipomis. Tai Šarūnas Vasiliauskas, po traumos atsigaunantis Artūras Milaknis, kelias dienas sirguliavęs Povilas Butkevičius ir Siim-Sander Vene. „Dvikovai su CSKA vežamės šiuo metu optimaliausią sudėtį. Nėra prasmės porai dienų iš ritmo išmušti krepšininkus, kuriems tose rungtynėse tektų mažesnė rolė. Dabar jie tikslingai su treneriu G.Markevičiumi ruošis dvejoms savaitgalio rungtynėms“, – savo sprendimą argumentavo treneris.

G. Krapikas sakosi jau užčiuopęs komandos branduolį – dažniausiai į starto penketą leidžia tuos pačius žaidėjus, siekdamas kad šie tarpusavyje susižaistų. „Vyrams reikia vienas kitą pažinti, juo labiau, kad Watsonas ir Begičius yra visai nauji komandoje, o Markusas Brownas grižo po metų pertraukos“, – sako „Žalgirio“ strategas. „Turime pajėgių žaidėjų ir ant suolo, kurie įsijungs į žaidimą, padės. Pavyzdžiui Martynas Pocius tikrai labai sėkmingai įsijungė į mūsų komandą, turėtų prisidėti ir Tadas Klimavičius, Adas Juškevičius.“

Žurnalistų kalbintas Dainius Šalenga džiaugėsi, kad tokios rimtesnės rungtynės yra pačiu laiku. „Turėjom laiko pasižaisti Lietuvoj, o dabar prasideda rimtesnės rungtynės. Bus galima prieš Eurolygą pasitikrinti savo galimybes“. Žalgiriečio teigimu, su tokiom komandom žaisti visad malonu, o iki šiol pasirengime tokių rungtynių buvo nedaug.

Į klausimą ar negąsdina CSKA autoritetas, žaidėjas šyptelėjo, kad ne pirmą kartą prieš šią komandą žaidžia. „Gal jaunesniem žaidėjam, kurie pirmus metus žaidžia bus sunkiau, o dauguma jau yra žaidę ir problemų neturėtų kilti.“

D. Šalenga pripažino, kad laukia įtemptas sezonas – padaugėjo komandų LKL turnyre, prisidėjo Vieningosios lygos varžybos, taigi krūvis bus tikrai didesnis. „Būtų idealu, jei per savaitę turėtume dvejas rungtynes, bet yra kaip yra, turėsim žaisti visur ir visur siekti pergalių“, – sakė žalgirietis.

Dėl to žaidėjas džiaugėsi trenerio sprendimu rotuoti žaidėjus. „Aš manau netgi labai [pasiteisins], ypač kai sezono eigoje tiek daug varžybų. Tai gerai tiek mums, kurie daugiau žaidžia, nes per rungtynes su silpnesnėm komandom gausim daugiau poilsio, tiek jaunimui, kurie galės daugiau laiko pažaisti per rungtynes, ten būti pagrindiniais žaidėjais, ne tik išeiti keliom minutėm. Tai bus gera proga atsiskleisti.“

Tiek G. Krapikas, tiek Dainius Šalenga tvirtino, kad šios rungtynės bus gera repeticija prieš pirmąsias Eurolygos kovas. D. Šalenga įsitikinęs, kad tik tokio lygio varžybose pasimatys tikrasis komandos veidas, kai visi žaidėjai stengsis maksimaliai. Tuo tarpu komandos strategas džiaugėsi, kad iki Eurolygos dar bus šiek tiek laiko ir jis galės pakoreguoti komandos žaidimą, jei matysis, kad to reikia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: