Organizatorių archyvo nuotr.

Jei renkate dovaną savo atžalai, tikėtina, kad jums nestinga idėjų, kas galėtų palikti didžiausią įspūdį, tačiau kas kita, jei renkate dovaną draugų vaikui: gali būti ganėtinai sudėtinga nuspręsti, kokios dovanos labiausiai patikti vienokio ar kitokio amžiaus vaikui. Tėveliai dažniausiai labai vertina praktiškas dovanas: niekam ne paslaptis, kad vaikai auga labai greitai, todėl tenka nuolatos atnaujinti drabužius, avalynę bei kitus daiktus. Žemiau pateiksime keletą puikių idėjų, ką galima padovanoti įvairaus amžiaus vaikams, ir galbūt tai padės jums paprasčiau priimti sprendimus.

Sezoniniai drabužiai

Sezoniniai drabužiai vaikams – tai tikrai puiki dovanos idėja. Turbūt nereikia net sakyti, jog tėveliai vaikų drabužiams kartais išleidžia tikrai nemenkas sumas, todėl tikrai nesuklysite, jei padovanosite vaikišką kombinezoną, žieminę striukę ar kitų sezoninių drabužių. Vaikai auga labai greitai, tad dažniausiai jau kitą sezoną tenka rūpintis naujais tinkamais drabužiais. Jums tereikia pasitikslinti tinkamą vaikiškų drabužėlių dydį, ir įvairių rūbelių galėsite išrinkti čia.

Kokybiška avalynė

Vaikiška avalynė taip pat gali būti puikiu pasirinkimu.Kūdikiams galite dovanoti megztus šiltus batukus, o vyresniems vaikams – ortopedinę avalynę, batukus lietingiems orams, ir  t.t. Jei svarstote įteikti būtent tokią dovaną, naudinga pasitarti su vaiko tėveliais – jie galės pasakyti, kokių batukų dabar labiausiai reikia, ir, žinoma, nurodys tinkamą avalynės dydį.

Dovanos naujagimiams

Naujagimiams dažniausiai nusprendžiama padovanoti barškutį ar kitą žaislą, tačiau tokių dovanų vaikai gauna iš tiesų nemažai, todėl vertėtų pasvarstyti apie kitokias galimybes. Naujagimiams tinkamų dovanų pasirinkimas tikrai nėra siauras: siūlomos įvairios šiltos antklodės, kombinezonai kūdikiams, šliaužtinukai, ir t.t. Jei dvejojate, ar jūsų parinkta dovana bus tikrai naudinga, galite pasitarti su tėveliais, kurie jums duos tikrai naudingų patarimų.

Lavinamieji žaislai

Vaikai mokosi žaisdami, todėl įvairūs lavinamieji žaislai visuomet yra puiki idėja. Šiandien parduotuvių lentynos tiesiog linksta tuo įvairių siūlomų žaislų gausos, tačiau nusprendus padovanoti vienokį ar kitokį žaislą visuomet verta pasvarstyti, kokius įgūdžius jis gali padėti tobulinti. Deja, dalis žaislų vaikams pabosta vos po poros minučių, todėl pasirūpinkite, kad taip nenutiktų, ir parinkite tinkamą žaislą. Puikiu sprendimu gali būti kaladėlės ar kiti žaislai, kurie skatina vaiko kūrybiškumą ir smulkiosios motorikos įgūdžius. Apie siūlomus žaislus visuomet galite sužinoti daugiau jų aprašymuose, todėl ši informacija tikrai padės gerokai paprasčiau priimti sprendimus.

Knygelės

Meilė knygoms turėtų būti ugdoma nuo pat mažų dienų, todėl vaikiškos knygelės taip pat yra puiki dovanos idėja. Renkant tinkamiausias knygeles vertėtų atsižvelgti į vaiko amžių, tam tikrus pomėgius, ir t.t. Patiems mažiausiems knygų mylėtojams knygeles skaitys tėveliai, o priešmokyklinio amžiaus vaikai jau mokosi patys pažinti raideles.

Vaikiški indai

Vaikams pritaikyti indai įprastai yra gaminami iš nedūžtančių medžiagų, be to, jie neretai yra puošiami įvairiais paveikslėliais, todėl tokia dovana vaikams visuomet palieka didelį įspūdį. Dauguma vaikų turi mėgstamus personažus, tad tuomet, jei nesate užtikrinti, ar parinksite tinkamus indus, prieš tai galite pasidomėti vaiko pomėgiais. Prekyboje rasite daugybę įvairiais personažais puoštų indų, tad tikrai išrinksite pačius tinkamiausius.

Aktyvaus laisvalaikio inventorius

Svarbu mokyti vaikus kuo daugiau mankštintis ir laisvalaikį leisti gryname ore, todėl aktyvaus laisvalaikio inventorius gali būti viena geriausių dovanų idėjų. Pavyzdžiui, žiemos metu vaikui galite padovanoti roges ar pačiūžas, o vasarą – plaukimo ratą, baseinuką, paspirtuką, ir t.t. Pasirinkimo galimybių turime tikrai nemažai, tad kiekvienu atveju atrasite tokias dovanas, kurios mažiesiems paliks didžiulį įspūdį.

Užsakymo Nr. KMC210197

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: