Organizatorių arhyvo nuotr.

Jau birželio 27-ąją Vilniaus Ūkio banko teatro arenoje koncertuosiančios garsios JAV metalo grupės „Megadeth“ lyderis Dave’as Mustaine’as garsėja ir kaip niekada neužsičiaupiantis citatų fabrikas. Nuolat provokuojantis, griežtą nuomonę visais gyvenimo klausimais reiškiantis gitaristas ir dainininkas kone kiekviename interviu pažeria pamąstymų, kurie sukelia pasipiktinimo ir diskusijų bangas.

Lietuvoje naujausio albumo „TH1RT3EN“ dainas ir per tris „Megadeth“ karjeros dešimtmečius sukurtus geriausius kūrinius pristatysiančios grupės lyderis dėl ilgo liežuvio nuolat patenka į bėdą.

Kadaise iš grupės „Metallica“ dėl girtavimo ir aikštingo charakterio išmestas muzikantas šiais laikais nebevartoja alkoholio ir narkotikų, atradęs krikščioniškus idealus, atsižadėjo nepagarbių žodžių ir dainų tekstų apie Dievą,

Tačiau pasikeitęs požiūris į gyvenimą nepavertė jo kuklesniu žmogumi – gitaristas išsijuosęs kritikuoja viską, kas pasitaiko jo kelyje, dažnai prieštarauja pats sau, o jo interviu kartais primena pusvalandžio trukmės humoro šou. Ne išimtis – ir koncertai, tad „,Megadeth“ gerbėjų Vilniuje tikriausiai laukia ne viena „sparnuota“ garsiojo metalisto frazė.

Prieš „Megadeth“ viešnagę Vilniuje siūlome susipažinti su dešimčia Dave’o Mustaine’o minčių, sukėlusių nemažą šurmulį tarptautinėje žiniasklaidoje.

Apie JAV prezidentą Baracką Obamą: „Turiu daug klausimų dėl jo. Bet ne apie tai, kur jis gimė. Tikrai žinau, kad jis gimė kažkur kitur, ne Amerikoje. Nėra prasmės apie tai diskutuoti. Turiu omenyje, kaip gali būti, kad nieko apie jį negirdėjome, kol jis staiga neišlindo kažkur Ilinojaus valstijoje ir tapo tuo, kuo tapo?“.

Apie kadenciją baigusį JAV prezidentą George’ą W. Bushą: „Aš būčiau geresnis prezidentas. Jis ir Dickas Cheney (buvęs respublikonų kandidatas į prezidentus) kalėjime lankėsi daugiau kartų nei aš.  O juk aš vartojau heroiną. Tai daug ką sako“.

Apie muzikantus, kurie kritikuoja politikus: „Kai girdžiu, kad muzikantas skundžiasi dėl G.W. Busho, noriu jam pasakyti – užsičiaupk. Tu muzikantas, tu nesupranti, kaip valdyti šalį. Jei būtų geresnis kandidatas, jis būtų išrinktas. Tai vadinasi demokratija. Užsičiaupk, jis suknistas prezidentas. Jei nepatinka, balsuok už kitą.  Užsičiaupk, nėra čia ko inkšti ir snargliuotis“.

Apie karjeros tikslus: „Nepakanka, kad „Megadeth“ gerai sektųsi. Reikia, kad „Metallica“ sektųsi blogai“.

Apie buvusio vadybininko Jay Joneso likimą: „Kai nustojome dirbti kartu, po kelerių metų jį kažkas nudūrė sviestui tepti skirtu peiliu – sklinda gandas, kad peštynėse dėl sumuštinio su dešra. Tai, žinoma, nejuokinga. Kita vertus, jei pažinojote Jay, tai nebuvo jokia staigmena“.

Apie publiką, kuriai nepatinka „Megadeth“ muzika: „Jei jau mėtote į mus alaus butelius, pasistenkite, kad jie būtų pilni“.

Apie krikščioniškų tiesų dėstymą mokyklose: „Visiškai aišku, kad bandoma išstumti maldas iš mokyklų. Aš kolekcionuoju vadovėlius. Turiu senų vadovėlių, ir juose apie Dievą kalbama kiekviename puslapyje. Jie bando išmesti Dievą iš mokyklų ir taip paversti mus kvailiais“.

Apie „rokenrolinį“ gyvenimo būdą: „Galiausiai paryčiais suradau kažkokį dangtį. Suvokęs, kad tai – tualeto dangtis, nors iš tiesų mano buvo nusispjaut, kas ten buvo, pakėliau jį, nusimoviau kelnes ir nusišlapinau. Tada nulingavau į lovą ir „nulūžau“. Tik kitą rytą supratau, kas nutiko. Prabudau ir pamačiau į mane įsmeigtą pasibjaurėjusio bičiulio žvilgsnį: „Ei, žmogau, ar tu primyžai į mano lagaminą?“.

Apie nemokamų įrašų dalinimą reklamos tikslais: „Muzikantai, kurie tai daro, yra kvailiai. Tikriausiai jie niekada nebuvo alkani.“

Apie kitus muzikos stilius: „Metalas ir „popsas“ nedraugauja. Abu žino, kur kitas gyvena, ir stengiasi išlaikyti atstumą. Renkasi skirtingas gatves, rajonus, pašto indeksus. Man patinka džiazas, bet negalėčiau jo groti. Sėdi sau, pasidėjęs automobilio dydžio gitarą ant krūtinės, mūvi kvailai atrodančią skrybėlę, vieną solo groji valandą.“

 

Bilietais į pirmąjį „Megadeth“ pasirodymą Lietuvoje prekiaujama Ticketpro bei „Bilietų pasaulio“ kasose ir jų interneto svetainėse. Vienos populiariausių pasaulyje metalo grupių pasirodymą Lietuvoje rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „BDG Music“, liepos 28 dieną „Žalgirio“ arenoje pakviesiantis išgirsti grupės „Red Hot Chili Peppers“ koncertą, liepos 31 dieną  – išgirsti populiariausias Stingo dainas, o rugpjūčio 21 dieną – sostinės Vingio parke mėgautis įspūdingu Lady Gagos šou.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: