Ramzanas Kadyrovas / Instagram archyvo nuotr.

Buvęs Ukrainos liaudies deputatas Jevgenijus Rybčinskis pažadėjo namą su žemės sklypu netoli Kijevo už Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo nužudymą, kuris gyrėsi atvykęs į Ukrainą.

Pranešama, kad Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas išvyko į Ukrainą, kur, kaip manoma, greta Rusijos kariuomenės kovoja ir jo baimę keliančių čečėnų karinių pajėgų nariai.

R. Kadyrovo administracijos Čečėnijoje kontroliuojamas televizijos kanalas kovo 13 d. paskelbė vaizdo įrašą „Telegram“ pranešimų programėlėje, kuriame teigiama, kad R. Kadyrovas yra Ukrainoje, tačiau nenurodė tikslios jo buvimo vietos ir nepasakė, kada vaizdo įrašas buvo padarytas.

Iš karto nebuvo gauta jokio tiesioginio šio teiginio patvirtinimo. Pats R. Kadyrovas savo asmeninėse socialinės žiniasklaidos paskyrose dar nepatvirtino, kad yra Ukrainoje. Tačiau žinoma, kad į šią šalį buvo išsiųsti Čečėnijos nacionalinės gvardijos daliniai.

Vaizdo įraše matyti, kaip R. Kadyrovas susitinka su kariais, kurie pasakoja apie savo veiksmų eigą. Fone matyti vėliava su R. Kadyrovo tėvo Achmado atvaizdu.

R. Kadyrovas vaizdo įraše kalba labai trumpai, nes vienas iš jo karių aiškina, kaip dalinys užėmė našlaičių prieglaudą, esančią už 7 km nuo Kijevo.

„Strategija, kurią mums pasiūlėte, pasirodė 100 proc. tikslinga“, – sako kareivis.

Vaizdo įrašo antraštė: „Čečėnijos Respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas kartu su kovotojais, dalyvaujančiais specialioje karinėje operacijoje Ukrainoje“.

Apie čečėnų kovotojų buvimą Ukrainoje buvo išsamiai pranešama, jų dalyvavimą fiksuojama vaizdo įrašais ir nuotraukomis.

Čečėnų sukarinti daliniai plačiai laikomi grėsminga kovine jėga, kuri, neva yra gavusi vyriausybės leidimą, anksčiau buvo dislokuota Rytų Ukrainoje, taip pat tokiose vietose kaip Sirija.

Savo ruožtu R. Kadyrovas Čečėniją valdo kaip savo nuosavą teritoriją – Rusijos pareigūnai jam leido perimti regiono kontrolę 2000-ųjų pabaigoje po to, kai jo tėvas buvo nužudytas per bombos sprogimą.

Didelio masto kovos Čečėnijoje baigėsi prieš kelerius metus, o sostinė Groznas, kurią 2000-aisiais nuniokojo Rusijos pajėgos, buvo atstatytas, su spindinčiais dangoraižiais ir apželdintais bulvarais.

Tačiau R. Kadyrovo karinės pajėgos siejamos su plačiai paplitusiais teisių pažeidimais, žmonių grobimais ir kolektyvinėmis bausmėmis. R. Kadyrovas taip pat vadovavo žiauriam susidorojimui su gėjais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: