EPA-ELTA nuotr.

Šaukiamojo amžiaus ukrainiečiai kasdien mėgina nelegaliai kirsti šalies sieną. Tokių mėginimų fiksuojama tiek „žaliajame“ sienos ruože, tiek kontrolės punktuose.

„Žaliajame“ sienos ruože ir toliau daugiausiai bandymų nelegaliai kirsti sieną mes fiksuojame pasienyje su Moldova ir Rumunija. Pažeidėjai gana dažnai prašo nusikalstamų organizuotų grupuočių pagalbos. Jos jiems žada padėti nelegaliai kirsti sieną ir reikalauja už tokias paslaugas iki 10 000 dolerių“, – pareiškė antradienį per nacionalinį televizijos maratoną Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Andrijus Demčenka, kuriuo remiasi UNIAN.

Jis taip pat pažymėjo, kad tokie „vedliai“ nebrangina žmonių gyvybių ir siunčia juos į sunkiai pasiekiamas kalnuotas ir pavojingas vietas, pavyzdžiui, prie Tisos upės, kur antradienį buvo rastas galimo sienos pažeidėjo kūnas. Jau užfiksuotas 21 toks tragiškas atvejis.

Iki šiol demaskuota daugiau kaip 380 nusikalstamų grupuočių, kurios žadėjo padėti bėgliams patekti į užsienį.

Užkarpatėje buvo išgelbėti du vyrai, kurie nesėkmingai mėgino kirsti Ukrainos ir Slovakijos sieną, keldamiesi per Latoricios upę. Jie įveikė dalį upės, tačiau labai sušalo ir nebeturėjo jėgų pasiekti krantą.

Odesos srityje su šūviais buvo sulaikyti keturi karinės tarnybos vengiantys ukrainiečiai. Jie buvo apsivynioję aliuminio folija, kad jų nepastebėtų termovizorius.

Stasys Gimbutis (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: