Visvaldas Matijošaitis. ELTA Mariaus Morkevičiaus nuotr.

Penktadienio vakarą prie Kauno miesto savivaldybės rengiamas protestas, reikalaujant mero Visvaldo Matijošaičio ir miesto tarybos narių Šarūno ir Dainiaus Matijošaičių nušalinimo. Kaip nurodo renginio organizatoriai, leidimas Laisvės alėjoje vyksiančiam protestui išduotas 50-iai žmonių.

Kviesti kauniečius į protestą paskatino ne tik jau kelis metus Matijošaičių šeimos nevykdomi pažadai išeiti iš Rusijos rinkos, bet ir tai, kad „Viciunai-Rus“ dirbantys lietuviai tarptautiniuose susitikimuose prisistato Rusijos maisto pramonės atstovais, sako protesto rengėjai.

„Lietuviai dalyvavo (tarptautiniuose susitikimuose – ELTA) kaip Rusijos atstovai – su Rusijos vėliava, Kremliaus lygio susitikime. Su „Viči“ lankstinkukais ir bukletėliais. Čia nebe šiaip versliukas Sovetske. Čia nacionalinio saugumo klausimas. Visvaldas Matijošaitis, Dainius Matijošaitis, Šarūnas Matijošaitis – tai realiai pavojingi asmenys“, – įsitikinę renginio organizatoriai.

Protestą „Politinės veidmainystės gimtadienis. Du metukai“ organizuojantis kaunietis Rokas Povilius sako, kad renginio metu prie savivaldybės bus išskleistas „šventinis“ stalas su specialiu tortu, taip pat kauniečiai bus kviečiami parašyti linkėjimus „sukaktuvių“ proga Matijošaičiams atvirukuose.

Darome spaudimą, kad tarybos nariai (net ir „Vieningas Kaunas“ tarp jų) parodytų stuburą ir pasirašytų už tokią procedūrą“, – Eltai teigė R. Povilius.

Visa renginio informacija: https://www.facebook.com/events/1467998360419249/

ikimės, kad šis protestas nebus tik vienkartinė iniciatyva, kuri paragins ir kitus kauniečius netylėti“, – sakė R. Povilius.

Kauno miesto opozicija penktadienį inicijavo V. Matijošaičio interpeliaciją

Penktadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicijoje esanti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija pradėjo rinkti tarybos narių parašus Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio interpeliacijai.

Kaip nurodoma pranešime žiniasklaidai, mero įgaliojimų nutraukimo procedūra inicijuojama atsižvelgiant į kovo 14 d. viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, jog „Vičiūnų grupės“, kurios vienas savininkų yra Kauno meras V. Matijošaitis, įmonės „Vičiūnai-Rus“ vadovai, tarpininkaujant Rusijos ambasadai Kuboje ir Kubos ambasadai Maskvoje, susitiko su Kubos maisto pramonės ministru ir jo atstovais Maskvoje.

Kauno vicemeras: lyg tyčia kiekviena kartą interpeliacijos sutampa su V. Matijošaičio atostogomis

Savo ruožtu Kauno vicemero Tomo Jarusevičiaus nestebina ši opozicijos iniciatyva. Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad V. Matijošaičiui rengiama interpeliacija sutampa su mero atostogomis.

„Tai jau tampa savotišku metų ciklu, kuomet opozicija nusprendžia vėl ir vėl rinkti parašus ir lyg tyčia kiekvieną kartą tai sutampa su mero atostogomis“, – Eltai sakė T. Jarusevičius.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybės tarybai teikti pradėti mero įgaliojimų netekimo procedūrą turi teisę ne mažiau kaip 1/3 t.y. 14 savivaldybės tarybos narių grupė. TS-LKD frakciją Kauno miesto savivaldybės taryboje sudaro 8 nariai, LVŽS frakcijai priklauso 4, o LSDP – 3 savivaldybės tarybos nariai. Likę 26 tarybos nariai yra išrinkti pagal „Vieningo Kauno“ sąrašą.

Kaip skelbė LRT radijas, Rusiją palikti žadėjusi Matijošaičių valdoma kompanija Maskvoje aukščiausiu lygiu atstovauja Rusijos maisto pramonei. Teigiama, kad Sovetske (Karaliaučiuje) veikiančios įmonės „Vičiūnai-Rus“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Rolanas Ozarinskas ir tiekimo vadovas Edgaras Pečiulis praėjusių metų balandį Maskvoje susitiko su Kubos maisto pramonės ministru ir jo atstovais. Susitikimams tarpininkavo Rusijos ambasada Kuboje ir Kubos ambasada Maskvoje.

Lietuvos valdžia sako smerkianti tokį įmonės sprendimą ir žada siekti, kad „Vičiūnų grupei“ nebūtų leista dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, nurodo LRT radijas.

Viktorija Smirnovaitė (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: