Lietuviška mišrių kovos menų (MMA) mokykla augina deramą pamainą. Tai mūsų šalies jaunieji talentai įrodinėja Belgrade vykstančiame IMMAF Europos MMA mėgėjų čempionate. Nors daugeliui sportininkų tai pirmoji tokio lygio tarptautinė patirtis, jie Serbijoje nuskynė ne vieną pergalę.

Pasipuošė bronza

Belgrado „Ranko Žeravica“ sporto arenoje pastarosiomis dienomis ne kartą plazdėjo Lietuvos trispalvė, lydėjusi į kovos narvą mūsų šalies atstovus. Pirmoji ant Senojo žemyno jaunimo čempionato prizininkų pakylos užkopė Sofija Mokšina. Vilniaus „Pankratos“ klubo auklėtinė svorio kategorijos iki 40 kg rungtyje iškovojo bronzos medalį.

Anot prizininkę treniruojančio jos tėčio Konstantino Mokšino, auklėtinės pasiekimas nebuvo atsitiktinis, nes Europos pirmenybėms ji kruopščiai ruošėsi. Pastaruoju metu S. Mokšina savo meistriškumą intensyviai šlifavo įvairiuose tarptautiniuose graplingo imtynių turnyruose.

Kitiems jauniesiems Lietuvos sportininkams pirmosiomis dienomis patekti į pusfinalius nepavyko, bet dauguma jų laimėjo nemažai dvikovų ir liko per žingsnį nuo medalių.

4 pergalių nepakako

Vilniaus sporto klubo „Worems tyms“ komanda, vadovaujama trenerio Valdemaro Stančaičio, į Belgradą delegavo 4 sportininkus: Adolį Kosporovičių (jaunimo B grupė, svorio kategorija iki 57 kg),  Daigarą Kosporovičių (jaunimo A grupė, iki 61,2 kg),  Germaną Kosporovičių (jaunimo A grupė, iki 56,7 kg),  Milaną Bagdonovičių (jaunimo A grupė, iki 65,8 kg).

Geriausiai sekėsi Daigarui Kosporovičiui, kuriam tai buvo jau ne pirmos tarptautinės IMMAF varžybos. Jo grupėje buvo 18 dalyvių, kurie buvo suskirstyti į 4 pogrupius. Pagal griežtas taisykles į pusfinalius galėjo patekti tik nugalėtojas. Daigaras savo pogrupyje atlaikė net 5 kovas, iš kurių keturias laimėjo. Nepaisant gerų rezultatų pogrupyje jis liko antras, todėl į pusfinalį nepateko.

Lietuvos MMA federacijos vadovas  Mindaugas Smirnovas, pažymėjęs trenerio indėlį, padėkojo ir organizacijai „Padėk pritapti“, kuri rūpinasi minėtais sportininkais ir suteikė galimybę dalyvauti aukščiausio lygio čempionatuose.

Konkurencija – didžiulė

Paties M. Smirnovo vadovaujama sporto klubo „Pantera“ komanda į Serbiją delegavo taip pat keturis dalyvius. Raseiniškiams Rugilei Damasauskaitei (jaunimo A grupė, iki 61,2 kg) ir Deimantui Vabalui (jaunimo A grupė, 65,8 kg) tai buvo pirmosios tokio lygio varžybos. Abu naujokai turėjo atlaikyti po keturias kovas. Pirmasis blynas nebuvo saldus: nors kovos baigdavosi apylygiai, teisėjų sprendimai buvo palankesni varžovams. Kita vertus, debiutantai jau pirmajame tokio rango starte parodė tikrą kovotojų charakterį ir užsidegimą. Šiems jauniems sportininkams nepakako taškų patekti į tolimesnius etapus.

Dar vienas klubo „Pantera“ narys iš Jurbarko Deividas Barzdaitis (jaunimo B grupėje, iki 48 kg) laimėjo dvi iš keturių atrankinių kovų. Pasak trenerių, Deividas pateisino lūkesčius, nors tai jam buvo pirmosios tokio lygio varžybos.

MMA sporto klubui „Lutador Klaipėda” Belgrade atstovavo Mustafa Erdemas Doganas. Daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių MMA čempionas jaunimo B grupėje (iki 57 kg) turėjo dvi kovas, kuriose pripažino oponentų pranašumą. Nepaisant kluptelėjimų, jo treneris Ernestas Slavinskas liko patenkintas įgauta labai naudinga aukšto rango varžybų patirtimi.

„Galime konstatuoti, jog tos naudingos tarptautinės patirties visi mūsų jaunuoliai pasisėmė su kaupu. Nors daugumai nepavyko iškovoti medalių, bet jie savo akimis įsitikino, kokio aukšto lygio yra konkurencija MMA varžybose. Linkiu jiems  ir toliau nuoširdžiai treniruotis bei su dar didesniu užsidegimu siekti naujų užsibrėžtų tikslų“, – sakė M. Smirnovas.

Artimiausią savaitgalį Belgrade finišuos ir vyriausios jaunimo grupės (iki 21 metų) kovos. Ten Lietuvos delegacijos nariai taikosi į aukščiausius apdovanojimus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: