Leonidas Volkovas išvežamas į ligoninę / Nuotr. iš I.Ždanovo „Telegram“ kanalo

Vilniuje užpultas ir sužalotas kalėjime mirusio Aleksejaus Navalno bendražygis Leonidas Volkovas. Kaip socialiniame tinkle „X“ teigia buvusi A. Navalno atstovė Kira Jarmyš, incidentas įvyko šalia L. Volkovo namų.

Pasak jos, nežinomi asmenys plaktuku išdaužė automobilio langą ir pripurškę akis ašarinių dujų L. Volkovą sumušė. Kelis kartus trenkė plaktuku. Dėl patirtų sužalojimų opozicionierius išvežtas į ligoninę.

Policijos atstovas Ramūnas Matonis patvirtino, kad antradienio naktį toks įvykis užfiksuotas. Jo teigimu, apie 22 val. 06 min. Vilniuje, Žuvėdrų g. prie savo namų buvo sumuštas Rusijos pilietis.

Garsus rusų žurnalistas Sergejus Parchomenko patikslino, kad L.Volkovas gyvena privačių namų kvartale. „Taigi tai nebuvo atsitiktinis gatvės chuliganas ar plėšikas. Tai žmogus, kuris specialiai ten važiavo užpulti Volkovo“, – teigė S.Parchomenko.

Sužalota L.Volkovo koja / Nuotr. iš K.Jarmyš paskyros „X“

„Įvykio vietoje dirba gausios policijos pajėgos“, – Eltai sakė R. Matonis.

A. Navalno bendražygis, bei bičiulis žurnalistas Christo Grozevas, įspėjo, kad po A.Navalno mirties Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali imtis teroro ir prieš jo bendražygius, socialiniame tinkle „X“ jis parašė: „Prasidėjo didelis nedidelio diktatoriaus teroras. Aktyvistai, žurnalistai ir tiesiog laisvai mąstantys žmonės – būkite atsargūs. Nebijokite, bet būkite atsargūs. Nepalengvinkite padėties bejausmiams banditams“.

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

„Na, ką – turim rimtą provokaciją prieš Lietuvą. – Pakomentavo situaciją apžvalgininkas Marius Laurinavičius. – Taip, taip – ne prieš L.Volkovą, nors nukentėjo būtent jis, o prieš Lietuvą.

Nes galimybių ir versijų jau iš to, kas žinoma (skelbiama) yra nedaug. Arba – kokio nors psichiškai nesveiko žmogaus išpuolis (to irgi negalime atmesti), arba išpuolis būtent prieš Lietuvą, o ne prieš L.Volkovą.

Tai pakomentavęs, turiu pabrėžti, kad, nepaisant mano ITIN SKEPTIŠKO POŽIŪRIO Į L.VOLKOVĄ, kaip esą opozicijos putlerio režimui atstovą, reiškiu savo visokeriopą pasipiktinimą išpuoliu ir net šiuo konkrečiu atveju solidarumą su L.Volkovu ir visais jo bendražygiais.

Esu įsitikinęs, kad Lietuvos teisėsauga pajėgi ištirti nusikaltimą (dėl to, kad manau, jog tai provokacija prieš Lietuvą, ištirti – dvigubai svarbu) ir nubausti kaltininkus.”

L. Volkovas yra neseniai kalėjime mirusio žymaus Kremliaus kritiko ir kovotojo su V. Putino režimo korupcija bendražygis. Jis iš Rusijos pasitraukė kilus arešto grėsmei. Šiuo metu L. Volkovas gyvena Lietuvoje.

ELTA / KaunoŽinios.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: