(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Visiems chorinio meno gerbėjams pastaruoju metu Kauno valstybinis choras surengs koncertus ne tik Kaune, bet ir kituose miestuose. Kauno valstybinis choras, vadovaujamas profesoriaus Petro Bingelio, pažymi veiklos 40 metų sukaktį.

Per šį laikotarpį choras pasiekė aukštą meninį lygį, tapo gerai žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Šiandien 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje vyks jubiliejinis koncertas kauniečiams. Jo metu choras atliks ir kauniečių kompozitorių specialiai choro jubiliejui parašytus kūrinius.

Kauno valstybinį chorą ir jo vadovą profesorių P. Bingelį sveikins miesto meras Andrius Kupčinskas, koncerte dalyvaus miesto tarybos nariai ir administracijos atstovai.

Kauno valstybinis choras, koncertuodamas svetur, visada nustebina šio žanro gerbėjus ir žinovus.
Prieš 40 metų profesorius P. Bingelis rinko choristus kaip perlus. Vadovas įvertino kiekvieno būsimo choristo sugebėjimus, galimybes ir neapsiriko. Žinoma, choro meninis lygis priklauso ne tik nuo gabių choristų… Jeigu įgimtų gabumų neugdysi arba netinkamai ugdysi, tuomet ir aukštumų nepasieksi. Choro pasiekimai, repertuaro parinkimas yra neginčytinas vyriausiojo dirigento P. Bingelio nuopelnas.

Kauno valstybinis choras labai daug koncertuoja ir Lietuvoje, ir svetur. Visus pačius iškilmingiausius šventinius renginius į aukštumas pakelia būtent Kauno valstybinis choras. Kai visi kiti žmonės švenčia didžiąsias šventes, Kauno valstybinio choro dalyviai dirba. Visos šventės ir savaitgaliai chorui – pats darbymetis. Taigi, suprantama, kad dainuoti tokiame chore gali tik tokie žmonės, kurie labai myli dainą, kurie supranta rimto choro paskirtį.

Jubiliejinis Kauno valstybinio choro koncertas bus choro graži dovana visiems chorinės muzikos gerbėjams.

Danutė Marcinkevičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: