Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) šiandien kreipėsi į Lietuvos aukštąsias mokyklas, prašydama, atsižvelgiant į šalies ekonominę bei darbo rinkos situaciją ir vidutines studentų pajamas, nereikalauti studentų įmokėti visos įmokos iš karto grasinant išbraukti iš sąrašų. LSAS anksčiau yra skelbusi, kad daugiau nei pusės studentų pajamos per mėnesį siekia iki 400 Lt, o paskolų studijoms sistema yra nepalanki skolinimuisi.

Kreipimesi į Lietuvos aukštąsias mokyklas LSAS pabrėžė, jog dabartinėmis aplinkybėmis daugelis studentų tiesiog neišgali įmokėti visos studijų įmokos sumos, todėl prašoma, jei yra galimybė, leisti studijų įmokas mokėti dalimis.

“Vis dažniau sulaukiame studentų ir jų tėvų skambučių su klausimu, ką daryti tokioje situacijoje, kai nėra jokių galimybių gauti visų reikiamų lėšų vienu metu, o aukštosios mokyklos kelia ultimatyvias sąlygas”, – situaciją aiškina LSAS prezidentė Indrė Vareikytė.

Anot jos, LSAS, kreipdamasi į aukštųjų mokyklų administracijas, prašo, kad būtų ieškoma kompromisų ir paskutinių kursų studentai, negalintys įmokėti visos studijų įmokos iš karto, nebūtų tiesiog išbraukiami iš sąrašų.

LSAS duomenimis, jaunimui šiuo metu yra ypatingai sunku rasti darbą. Remiantis darbo biržos, pagal bedarbių rodiklių dinamikos 2009 m. rugsėjo mėn. duomenimis, nedirba daugiau negu 30 tūkst. jaunų žmonių (jų amžius siekia iki 25 m.).

Taip pat primename, kad LSAS rugsėjį atliktas tyrimas parodė, kad 54 proc. studentų vidutinės mėnesio pajamos siekia iki 400 Lt, dar 18 proc. – 400-600 Lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: