(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Siekdama paspartinti centrinės Kauno miesto dalies tvarkymo darbus, gerinti senų pastatų priežiūrą, taip pat atsižvelgiant į mokesčių mokėtojų prašymus, miesto Taryba nusprendė pakeisti Mokesčių lengvatų teikimo taisykles.

Šiuo metu galiojančios Mokesčių lengvatų veikimo taisyklės nepakankamai aiškiai reglamentuoja mokesčių lengvatų teikimą, todėl sprendimo projektu siūlyta patvirtinti Mokesčių lengvatų teikimo taisyklių pakeitimus. Jie leis objektyviai įvertinti mokesčių mokėtojų prašymus dėl mokesčių lengvatų suteikimo.

Jeigu juridinio asmens naudojami statiniai ir žemės sklypai yra Centro seniūnijoje (Senamiestyje ir Naujamiestyje) ir šis asmuo atlieka statinių fasadų ar stogų kompleksinius tvarkymo darbus pagal šių teritorijų pastatų tvarkymo reikalavimus, tai nekilnojamojo turto mokesčio lengvata suteikiama, jei juridinis asmuo atlieka šiuos darbus: išorės sienų bei pamatų restauravimą, stiprinimą; fasado tinkavimą, dažymą; langų ir išorės durų keitimą, dažymą; stogo keitimą ir remontą; lietvamzdžių įrengimą, keitimą.

Nekilnojamojo turto mokesčio lengvatos dydis – iki 50 procentų atliktų kompleksinio pastato fasado ar stogo tvarkymo darbų sumos, bet ne daugiau kaip deklaruotina metų, kuriais buvo užbaigti statinių fasadų ar stogų kompleksiniai tvarkymo darbai, nekilnojamojo turto mokesčio suma už nekilnojamąjį turtą, esantį Kauno miesto savivaldybės teritorijoje, apskaičiuota žemės ar valstybinės žemės mokesčio suma už žemę, esančią Kauno miesto savivaldybės teritorijoje.

Taisyklės taip pat papildytos punktu, kuriame sakoma, kad jei juridinis asmuo istorijos ir kultūros paminklų reguliuojamo užstatymo žemėje (Senamiestyje ir Naujamiestyje) atlieka paveldo objekto tvarkymo darbus, tai šiuo atveju valstybinės žemės nuomos mokestis gali būti sumažinamas iki 50 procentų.

Priimti pakeitimai turėtų palengvinti centrinės miesto dalies priežiūros darbus, gražinti bendrą Kauno vaizdą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: