Sacha Baron Cohen

Aktorius Sacha Baronas Cohenas pademonstravo ko gero geriausią galimą reakciją palikydamas vyrus, Kazachstane sulaikytus už Borato maudymosi kostiumėlio dėvėjimą.

Tuo metu kai aktoriaus įkūnytas Boratas žymiai pakėlė turizmo lygį šioje centrinės Azijos šalyje. Sacha Baronas Cohenas atskubėjo į pagalbą šešiems turistams, kurie Kazachstane persirengė Boratu ir buvo sulaikyti.

Atostogautojai iš Čekijos dėvėjo tik ryškiai žalius beveik nieko nedengiančius maudymosi kostiumėlius, kurie išgarsėjo 2006-aisiais filmo apie Boratą dėka. Policija įsikišo po to, kai grupė draugų pozavo nuotraukoms šalies sostinėje Astanoje.

Kiekvienas buvo nubaustas 22 500 tengių (apie 57 eurų) bauda, dėl „nepadorios“ išvaizdos. Po to kai naujienos pasklido, Baronas Cohenas išplatino pranešimą Facebooke: „Mano draugams čekams, kurie buvo sulaikyti. Atsiųskite man savo informaciją ir įrodymus, kad tai tikrai buvote jūs, ir aš sumokėsiu jūsų baudą.“

Ši Coheno žinutė sulaukė audringos reakcijos. Nors neatrodo, kad šiuo metu vyrai yra surasti, tačiau nepanašu, kad tai ilgai užtruks. Žinios apie šį sulaikymą atnaujino senus debatus Kazachstane apie tai, ar Boratas yra įžeidžiantis personažas ir juo buvo perlenkta lazda.

Žurnalistė Assem Mirjekejeva klausė: „Įdomu, kaip reaguotų Čekijos valdžia, jeigu mūsų piliečiai iškrėstų ką nors panašaus jų šalyje?“ „Manau, kad jie nereaguotų niekaip. Mūsų policija yra tiesiog per jautri,“ atsakė Facebook vartotojas Vitalijus Shuptaras.

Kai kurie nežiūrėjo į šį įvykį taip palankiai, netgi siūlė, kad vyrai būtų įkaltinti. Kiti rašė: „Jie turėtų būti apkaltinti valstybės įžeidimu.“

Kazakstan-Tourists

Nuo pat komedijos apie Boratą išleidimo, filmas tapo itin kontroversišku Kazachstane ir centrinėje Azijoje. Kazachstanas netruko uždrausti filmą ir netgi grasino paduoti Baroną Coheną į teismą. Valdžia teigia, kad filmas Kazachstaną pateikia kaip rasistišką, seksistišką ir primityvų. Tačiau 2012 – aisiais Kazachstano užsienio reikalų ministras viešai padėkojo Baronui Cohenui už tai, kad padėjo pakelti šalies turizmo lygį.

Taip pat skaitykite: 30 šauniausių „Žvaigždžių karų“ faktų visoje galaktikoje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: