instagram.com/julia_vins archyvo nuotr.

Švelnių, mergaitiškų veido bruožų bei išskirtinio, raumeningo kūno dėka Julija Vins turi 325 000 sekėjų socialiniame tinklapyje Instagram. Save Julija vadina – raumeningąja Barbe.

Julijai tik 20 metų, o ji jau yra pasiekusi rekordus Pasaulio trikovės kongrese, pritūpusi su 215 kilogramų svoriu, ant suolelio išspaudusi 120 kilogramų ir mirties traukos rungtyje iškėlusi 190 kilogramų ir visa tai padarė su kaspinėliu plaukuose.

Mergina gyvenanti Saratovo regione, Engelso miestelyje Rusijoje teigia: „Kai man suėjo 15, pradėjau eiti į sporto salę tik tam, kad padailinčiau kūno formas, tačiau nieko nežinojau apie svorių kilnojimą, taigi susiradau didžiausią vyrą visoje salėje ir tiesiog kartojau tai, ką darė jis.“

Julija teigia nevartojanti steroidų, nes tai keičia balsą ir veido bruožus. O tai, jog ji yra pavyzdys ir gali padėti merginoms, kurios daro daug klaidų bei juos vartoja, Julijai atrodo be galo šaunu. Nors dauguma vyrų visiškai nesutinka su tuo, kuo užsiima Julija, tačiau vaikinas, su kuriuo ji draugauja jau ketverius metus, ne tik skatiną ją, bet ir yra jos treneris. Sportininkė sako, kad „Jo dėka atsiradau ten kur esu, be jo pagalbos turbūt nebūčiau tiek daug pasiekusi trikovėje.“ Pora susipažino, kai Julijai buvo vos 16 metų, susipažinę pačioje merginos sportinės karjeros pradžioje, treniruojasi kartu iki pat šiol.

Net gyvenant laikais, kai visi gali siekti ko tik panorėję, Rusijoje požiūris į kokį moters kūną yra nepriimtinas, dauguma vyrų vis dar mano, kad moters vieta virtuvėje. Mergina kasdien susilaukia kritikos iš vyrų, kurie jos manymu „Komentuoja iš neturėjimo ką veikti ar tiesiog pavydi, nes patys nėra padarę nei pusės tiek, kiek pasiekiau aš.“ Mergina net sporto salėje susilaukia daugybės kreivų žvilgsnių bei tokių komentarų, kaip: „Turi gražų veidelį, galėtum būti modelis, bet paleidai šia progą subjaurojusi savo kūną raumenimis.“ Keliaudama Europoje ir Azijoje sportininkė pastebėjo, jog žmonės ten yra labiau supratingi, net ir nesuprasdami kodėl mergina renkasi tokį gyvenimo būdą, pagarbiai elgiasi jos atžvilgiu.

01

instagram.com/julia_vins archyvo nuotr.

„Žinau daug moterų, kurios yra moteriškų formų, tačiau elgiasi šlykščiai ir tai tikrai nėra patrauklu vyrams“, sako Julija. Taip pat yra nemažai vyrų, kurių formos yra moteriškesnės nei sportininkės. Mergina mano, kad, „Žmoguje svarbu yra asmenybė, kūnas nenusako koks žmogus būna įvairiose gyvenimo situacijose.“ Perlipti per save ir nekreipti dėmesio į tai ką sako žmonės, tokiai jaunai tapti nuo nieko nepriklausoma yra nelengva, tačiau atrodo, jog ši mergina tai sugebėjo.

02

instagram.com/julia_vins archyvo nuotr.

Rusijoje yra priimta, jog jauni žmonės ilgai gyvena su tėvais, dauguma nesusiranda savo būsto iki pat trisdešimties, tuo tarpu Julija jau seniai gyvena su vaikinu. Nors tėvai nepritarė tokiam gyvenimo būdui, mergina pasiekė puikių rezultatų, įrodydama, kad tam, jog būtum laimingas, kartais reikia nemažai paaukoti. Julijos nuomone: „Yra sunku palaikyti puikią formą, subalansuotą dietą ir griežtą rutiną kol gyveni su tėvais.“ Tačiau, tėvai susitaikė su merginos pasirinkimu ir šiuo metu ja labai didžiuojasi. Sportininkė yra ypač dėkinga mamai už jos rūpestį bei tai, jog padeda visose gyvenimo situacijose.

Nepaisant svorių kilnojimo, stiprus kūnas bei „lėlytės veidelis“ jai suteikė progą gauti modelio darbo kompiuterinių žaidimų industrijoje. Mergina taip pat džiaugiasi, jog metė mokslus universitete, nors jos šalyje yra socialiai priimtina turėti aukštąjį išsilavinimą. „Bijojau padaryti kitų žmonių klaidą, iššvaistyti laiką mokantis, o baigus universitetą nedirbti pagal specialybę“ sako Julija.

03

instagram.com/julia_vins archyvo nuotr.

Atsižvelgiant į tai, kiek mergina sportuoja ir kokios dietos laikosi, nenuostabu, jog jaunosios atletės kūno formos tokios. Treniruočių ji nepraleidžia net keliaudama, pasak jos: „Jaučiuosi blogai jeigu nesu aktyvi“, taigi salėje prakaituoja kiekvieną dieną, be laisvadienių. Gyvenanti mažame miestelyje mergina turi išties nedidelį pasirinkimą savo maisto racionui ir turi suktis su grikiais, ryžiais, avižiniais dribsniais, kiaušiniais, vištiena, jautiena bei daržovėmis, pastarųjų beje žiemą galima gauti tik šaldytų. Taip pat mergina dietą praturtina sportininkams skirtais maisto papildais.

Taip, ji negali gyventi be proteino kokteilių, tačiau visiems kurie teigia, kad mergina tokį kūną susikūrė steroidų pagalba, ji su malonu praneša, kad taip tikrai nėra. Julija visada yra atvira žmonėms kurie nori kartu su ja treniruotis ar gauti patarimų.

04

instagram.com/julia_vins archyvo nuotr.

Senieji draugai, merginai tapo nebe įdomūs, o pokalbiai su jais bereikšmiai, nes jų požiūris į gyvenimą jai yra nebepriimtinas. „Neinu į vakarėlius, nes manau, kad ten sutikti įdomių žmonių tikimybės nėra. Dažnai su draugais susirenkame ir visokias šventes švenčiame kartu.“ Draugų ratą atidžiai atsirinkusi sportininkė, iš jų pasisemia daug patirties bei išminties. Juliją visą gyvenimą įkvepia daugybė žmonių, tačiau ne visi jie sportininkai. Šiuo metu merginą inspiruoja Anthony Robbins, perskaičiusi jo knygas bei peržiūrėjusi jo motyvuojančius video, ji tikisi netolimoje ateityje apsilankyti jo dirbtuvėse.

05

instagram.com/julia_vins archyvo nuotr.

„Mane netgi motyvuoja mano pačios progresas, kadangi dar sunkesnių svorių kilnojimas ir raumenų augimas vienas su kitu nekonfliktuoja, aš ir toliau darysiu tai, ką iki šiol dariau“, sako sportininkė. Nors raumenų auginimas nebuvo jos pagrindinis tikslas, tačiau ji niekada nemanė, kad jie gali taip sparčiai augti, ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl ji nesustoja.

Socialiniame tinklapyje Instagram mergina stengiasi kuo dažniau komunikuoti su savo sekėjais, žmonės iš viso pasaulio rašo jai žinutes bei komentuoja jos nuotraukas. Sportininkė teigia: „Niekada nemaniau, kad galiu susilaukti tiek susidomėjusių žmonių dėmesio ir su jais galiu kalbėti įvairiausiomis temomis“.

Taip pat skaitykite: Pasaulio rekordus laužanti 80-metė kultūrizmo atstovė: „Amžius – ne riba.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: