A.Barzdžiaus nuotr.

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ (13-5) komanda nenuleido rankų net tuomet, kada atrodė, jog rungtynės slysta iš rankų ir deficitas siekė 23 taškus.

Lino Šalkaus auklėtinės Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) susitikime išvykoje panaikino dviženklį atsilikimą ir 78:76 (16:30, 15:21, 25:15, 22:10) palaužė Šiaulių „Rūtos-Universiteto“ (6-12) krepšininkes.

Antrame kėlinyje šiauliečių pranašumas buvo pasiekęs net 23 taškus, o pasibaigus trečiajam kėliniui jis vis dar buvo dviženklis (66:56).

Visgi Kauno rajono ekipa spurtavo 14:0 ir po ilgos pertraukos persvėrė rezultatą (70:66). Pradėjus tiksėti paskutinei rungtynių minutei Eglė Sarapaitė stojo prie baudų metimo linijos, bet pataikė tik vieną baudą (78:76). „Rūtos-Universiteto“ žaidėjos galėjo išplėšti pergalę, tačiau du jų tolimi metimai skriejo pro šalį.

Šeimininkės rėmėsi savo starto penketu, kuris pelnė net 71 tašką iš 76. Tuo tarpu „Hoptrans-Sirenų“ atsarginių žaidėjų suolelis surinko 27 taškus.

„Rūta-Universitetas“: Santa Okockytė 30 (4/11 trit.), Lidziya Panasiuk 18, Sandra Baliutavičiūtė 11 (0/3 trit.).

„Hoptrans-Sirenos“: Dovilė Miliauskaitė 21 (8 atk. kam., 9/9 baudų), Eglė Sarapaitė 18 (5/7 trit.), Iveta Šalkauskė 17 (12 atk. kam., 6 kld.), Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė 12.

Linas Šalkus („Hoptrans-Sirenų“ ekipos vyr. treneris): „Rungtynes pradėjome labai vangiai. Žaidė praktiškai penkios žaidėjos, nes kitos yra sergančios. Neturėjome nei Tarasevičiūtės, nei Liutkutės. Laura Rakutyrė turėjo problemų su sveikata, Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė taip pat sirguliuoja truputi. Mus išgelbėjo aikštės gynyba. Savo auklėtinėms sakiau, jog varžovės negali taip pataikyti keturis kėlinius. Taip ir buvo. Antroje mačo dalyje šiaulietės šaudė tuščiais patronais. Kai apsigini, tai ir užpulti gali.

Panos žinojo ką reikia daryti. Visą laiką tikiu savo komanda, kol dar nenuskamba finalinė sirena. Sakiau, jog nesate silpnesnės ir turnyro lentelėje užimate antrą vietą, tai ir įrodykite, kad esate vertos to.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: