(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 22 d. Kauno onkologinėje ligoninėje įvykusioje moterims skirtoje konferencijoje „Tu – ne viena“ sveikatinimo projektas „Nedelsk“ pristatė krūties vėžiu sergančioms moterims ir jų artimiesiems skirtą knygą „99.9 proc. vilties“. Konferenciją „Tu – ne viena“ organizuoja projekto „Nedelsk“ geros valios ambasadorė Kaune, Kauno apskrities moterų sveikatos draugijos „Alma“ pirmininkė Regina Malžinskienė. Spalį – kovos su krūties vėžiu mėnesį – knygelė jau pristatyta Vilniaus universiteto Onkologijos institute ir Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, o artimiausiu metu bus pristatyta Kauno medicinos universiteto klinikose ir Šiaulių ligoninės Onkologijos klinikoje.

„Tikimės, kad ši knyga suteiks žinių, paguodos, stiprybės ir vilties ne tik sergančioms moterims, bet ir jų artimiesiems, kurie dažnai nežino, kaip elgtis ir padėti savo mylimoms žmonoms, mamoms ar seserims“, – sako projekto iniciatorė Agnė Zuokienė. Knygoje „99.9 proc. vilties“ išsamiai pateikta informacija apie ligos požymius, gydymo procesą, moters gyvenimo būdo pasikeitimus, taip pat – vertingi chirurgų, chemoterapeutų, reabilitologų patarimai, kaip kovoti su liga. Tuo pat metu ši knyga – ir vilties knyga, kurioje jautriai ir atvirai pasakojamos padrąsinančios krūties vėžį išgyvenusių moterų istorijos.

Knygos pristatymo Kaune metu patirtimi ir patarimais dalinosi krūties vėžį nugalėjusios moterys, visiems susirinkusiems pristatyta jaunos dizainerės Karinos Bagdonavičiūtės sukurta moteriškų drabužių kolekcija „Nedelsk“.

Projekto „Nedelsk“ simboliu tapęs „Rožinio kaspino“ autobusėlis šį mėnesį tęsia vasarą pradėtą kelionę po Lietuvos miestelius – jau pabuvojo Trakuose, Kazlų Rūdoje, Gargžduose ir Zarasuose, o artimiausiu metu apsilankys Kaune ir Šiauliuose. Norintys prisidėti prie onkologinio švietimo akcijos mūsų šalyje, spalį kviečiami pirkti įvairias prekes, pažymėtas specialiu rožiniu kaspinu – kovos su krūties vėžiu simboliu. Taip pat galima prisidėti ir asmeniškai – įsigijus „Nedelsk“ ir „Danske“ banko geros valios mokėjimo kortelę, ir dalį lėšų nuo per mėnesį šia kortele išleistos sumos skirti projekto „Nedelsk“ veiklai – onkologinio budrumo skatinimui, patikrų ir sveikatinimo renginių organizavimui ir kt. Kortelės turėtojai galės naudotis projekto partnerių – gydymo bei sveikatinimo įstaigų – teikiamomis nuolaidomis.

Krūties vėžys – dažniausia moterų onkologinė liga. Itin svarbu reguliariai tikrintis, nes liga gali ilgus metus tūnoti moters organizme, nesukeldama skausmo ar nemalonių pojūčių. Sveikatinimo projektas „Nedelsk” vykdo krūties vėžio prevenciją nuo 2003 m.: visoje Lietuvoje rengia moterims krūtų savityros praktinius mokymus, organizuoja viešas paskaitas apie krūties vėžį, propaguoja darnaus gyvenimo būdą. Nuo projekto veiklos pradžios organizuojamų nemokamų patikrų metu buvo patikrinta daugiau kaip 60 tūkst. moterų, iš jų per 600 rasta krūties vėžio įtarimo atvejų.

Projekto „Nedelsk” vykdytojai kviečia visus, mylinčius savo brangiausias moteris prisidėti prie kovos su krūties vėžiu ir paaukoti pasirinktą sumą tinklapyje www.nedelsk.lt, skiltyje „Parama”, arba aukojimo portale www.aukok.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: