Gwyneth Paltrow / "The Politician"

Holivudo aktorė Gwyneth Paltrow padėkojo prisiekusiesiems, kurie nusprendė, kad ji nėra atsakinga už 2016 m. įvykusią slidinėjimo nelaimę JAV Jutos valstijos kurorte.

76 metų pensininkas optometristas Terry Sandersonas teigė, kad G. Paltrow į jį atsitrenkė ir padarė sužalojimų, pakeitusių jo gyvenimą.

Sandersonas, kuris siekė 300 000 JAV dolerių (275 625 eurų) žalos atlyginimo, sakė, kad ketvirtadienio nuosprendis buvo „labai nuviliantis“.

Prisiekusieji palaikė 50-metę M. Paltrow, kuri dėl avarijos kaltino Sandersoną ir pareiškė priešpriešinį 1 JAV dolerio ir teisinių išlaidų ieškinį.

Teisme klausydamasi nuosprendžio, M. Paltrow buvo neišraiškinga, žvelgė tiesiai priešais save ir, atrodo, šiek tiek linkčiojo galva. Paskui ji išėjo.

Išeidama ji trumpam sustojo pasikalbėti su Sandersonu. Vėliau jis teigė, kad ji jam pasakė „Linkiu tau gero“, o jis atsakė „Ačiū, brangioji“.

Pareiškime, paskelbtame kaip Instagram istorija jos 8,3 mln. sekėjų, Oskaro laureatė sakė „Jaučiau, kad sutikimas su melagingu reikalavimu pažeistų mano sąžiningumą.

Ji teigė esanti patenkinta bylos baigtimi ir padėkojo teisėjui bei aštuonių narių prisiekusiesiems už „rūpestingumą nagrinėjant šią bylą“.

Prisiekusiesiems prireikė trijų valandų svarstymų, kad vienbalsiai pripažintų, jog Sandersonas yra kaltas dėl incidento, ir priteistų Paltrow simbolinę sumą, kurios ji siekė.

Viena kitai prieštaraujančios istorijos

Jos advokatas Steve’as Owensas, kalbėdamas su žiniasklaida, teigė, kad Paltrow „ir anksčiau yra gynusi tai, kuo tiki. Ir ši situacija nebuvo kitokia ir ji toliau gins tai, kas teisinga“.

Vėliau Sandersonas tvirtino, kad jis buvo tas, kuris nukentėjo nuo smūgio slidinėjimo trasoje , ir užsiminė, kad ponios Paltrow „žvaigždės statusas“ padėjo jai teisme.

Būdamas garsus žmogus įgyjate tam tikrą numanomą patikimumą. Tikrai, kas nori bylinėtis su įžymybe?“– sakė jis.

Dvi savaites trukusiame teismo procese buvo išklausyta dešimtys liudytojų, kurių pasakojimai apie tai, kas į ką atsitrenkė, buvo prieštaringi.

Sandersono teigimu, aktorė į jį atsitrenkė ant pradedančiųjų šlaito Deer Valley kurorte Park Sityje. Tada Paltrow nučiuožė, o jis liko gulėti sniege be sąmonės ir su sulaužytais šonkauliais, sakė Sandersonas.

Jis liudijo, kad dėl nelaimingo atsitikimo jis patyrė gyvybei pavojingą smegenų traumą.

Teisme „Įsimylėjusio Šekspyro“ ir „Geležinio žmogaus“ žvaigždė pasakojo visai kitaip.

Ji teigė, kad Sandersonas slidėmis įčiuožė tiesiai jai į nugarą, kai ji su dviem vaikais leidosi nuo šlaito.

Pagalvojau, gal tai pokštas? Ar kažkas daro kažką iškrypėliško? Tai tikrai labai, labai keista“, – sakė ji savo parodymuose.

Sandersonas buvo sąmoningas, kai ji leidosi slidėmis, sakė Paltrow, ir netgi jos atsiprašė.

Paltrow advokatai stengėsi paneigti Sandersono teiginį, kad avarija sugadino jo sveikatą, nurodydami ilgą kelionių į Pietų Ameriką, Europą ir Maroką, į kurias jis vyko po avarijos, sąrašą.

Jie taip pat apkaltino Sandersoną bandymu pasinaudoti jų klientės šlove, klausdami apie elektroninį laišką, kurį jis netrukus po susidūrimo išsiuntė savo dukroms ir kuriame rašė „Aš esu garsus“.

Byla priklausė nuo slidinėjimo etiketo, nes abi šalys tvirtino, kad būtent jie buvo žemyn besileidžiantis slidininkas, todėl turėjo pirmumo teisę.

Tačiau parodymuose buvo ir keletas netyčia juokingų akimirkų: advokatai klausinėjo Paltrow apie jos ūgį, madą ir tai, kiek artima ji buvo su dainininke Taylor Swift.

Be to, teisme kilo mažytis mūšis dėl Paltrow dovanos teismo apsaugos darbuotojams, kurią teisėjas galiausiai atmetė. Vėliau vienas iš Paltrow apsaugos darbuotojų, sakė, kad ji norėjo nupirkti jiems pietus.

O kito apsikeitimo nuomonėmis metu Kristan VanOrman, viena iš Sandersono advokatų, per kryžminę apklausą pasakė Paltrow, kad ji pavydi jai ūgio.

Po nuosprendžio paskelbimo kalbėdama su žurnalistais advokatė teigė, kad teismo proceso metu ji „nebuvo žvaigždė“. „Aš iš naujo pradėjau vertinti Paltrow, jei jai kasdien tenka susidurti su visu šiuo (žiniasklaidos dėmesiu)“, – sakė ji.

Sandersonas iš pradžių bandė iškelti Paltrow 3,1 mln. dolerių (2,8 mln. eurų) ieškinį, tačiau ši byla buvo nutraukta.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: