Organizatorių archyvo nuotr.

Plaukai gali būti tikrų tikriausia mūsų puošmena. Žinoma, jei tik tinkamai jais rūpinsimės. O jų priežiūra prasideda nuo esminės taisyklės: žvilgantys, sveiki, švelnūs plaukai mus džiugins tuomet, kai skirsime dėmesio ne tik jiems, bet ir galvos odai.

Na, o galvos odos priežiūra prasideda nuo visiems gerai pažįstamos priemonės – šampūno. Tad aptarkime, kaip pasirinkti jūsų plaukams tiksiančią priemonę.

Plaukų tipas ir galvos odos būklė

Esminis dalykas, į kurį būtina atsižvelgti renkantis šampūną, yra jūsų plaukų tipas ir galvos odos būklė. Jei jūsų plaukai yra blizgūs, elastingi, švelnūs, nesivelia, po plovimo bent keletą dienų nesusiriebaluoja, nejaučiate galvos odos sudirgimo ar kitų nemalonių pojūčių, jums tiks šampūnas normaliems plaukams.

Jei plaukai šiurkštūs, veliasi ir šiaušiasi, jie yra sausi, o jei dar ir lūžinėja – pažeisti. Rinkitės šampūną su plaukų struktūrą atkuriančiomis drėkinamosiomis, maitinamosiomis ir puoselėjančiomis medžiagomis. Sausai galvos odai itin svarbūs drėkinantys ingredientai.

Riebūs plaukai labai greitai susiriebaluoja ir sukrenta, todėl jiems tiks balansuojantys, apimties suteikiantys šampūnai riebiems plaukams. Galite išmėginti ir giliai valančias priemones. Visgi, reikėtų vengti produktų, kurių sudėtyje yra agresyvių cheminių medžiagų, o riebiems plaukams ir galvos odai skirtus šampūnus rekomenduojama naudoti pakaitomis su kitomis, švelnesnėmis priemonėmis. Priešingu atveju, gali pasireikšti gynybinė reakcija ir jie ims tik dar labiau riebaluotis. Purumo ir apimties suteikiantis, lengvesnės tekstūros šampūnas gali puikiai tikti ir ploniems plaukams.

Jei jūsų plaukai dažyti, būtinai naudokite šiam plaukų tipui skirtą šampūną. Jis puoselės plaukus bei juos drėkins ir neleis spalvai greitai išblukti.

Jeigu kankina plaukų ar galvos odos problemos, būtina naudoti jas spręsti padėsiantį šampūną. Taigi, jei galvos oda pleiskanoja, ją niežti, ji jautriai reaguoja į priemones, reikėtų rinktis gydomąjį. Svarbu, kad jo sudėtyje būtų gydančių veikliųjų medžiagų, tačiau jis nebūtų pernelyg šiurkštus ir agresyvus.

Slenkantiems plaukams taip pat reikėtų su šia problema kovojančios priemonės. Visgi gali būti, kad vien jūsų pasirinktas šampūnas problemos neišspręs ir teks kreiptis į specialistus.

Gali nutikti ir taip, kad plaukų tipas nesutaps su galvos odos būkle. Tarkime, galvos oda riebi, o plaukai sausi, šiurkštūs, pažeisti. Tokiems plaukams yra specialiai pritaikytų priemonių. Visgi, ko gero, tinkamiausias variantas būtų šampūną rinktis pagal galvos odos problemą (riebi, pleiskanota, sudirgusi), o plaukams pritaikyti kitas priemones – kaukę, kondicionierių, nenuplaunamą priemonę ir panašiai.

Atsižvelkite į sudėtį

Renkantis šampūną, derėtų atsižvelgti ne tik į jo aprašymą, bet ir į sudėtį. Žinoma, visų pirma reikėtų neužmiršti jau aptartų plaukų tipų ir galvos odos būklės. Tačiau yra ir keletas bendrų niuansų.

Turėkite omenyje, kad, jei nurodoma, jog šampūnas yra natūralus, organiškas ar ekologiškas, tai dar savaime nereiškia geros sudėties ar puikios kokybės. Taigi, reikėtų visų pirma įvertinti sudėtį, – įsitikinti, ar joje yra veiksmingų ir jums reikalingų bei tinkančių ingredientų.

O štai anksčiau kenksmingais įvardintų parabenų, sulfatų ar silikono nebūtinai reikia bijoti. Žinoma, vertėtų rinktis tokią kokybišką priemonę kaip Davines šampūnas.

Anksčiau egzistavęs gajus mitas, kad plaukai pripranta prie priemonės ir ją galiausiai tenka keisti, šiandien jau paneigtas. Tiesa, gali būti ir taip, kad plaukų ir (arba) galvos odos būklė pakis. Suprantama, kad tokiu atveju teks ieškoti naujos, poreikius geriausiai atitiksiančios priemonės. Tačiau kitu atveju, jei atradote jums tinkantį ir patinkantį šampūną, galite drąsiai jį naudoti ir toliau.

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: