Agnė Bilotaitė. ELTA Josvydo Elinsko nuotr.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad situaciją dėl Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimo vertina rimtai, bet kartu ir ramiai.

„Situacija vertinama rimtai, bet kartu ramiai, tarnybos dirba savo darbą, tikrinamos įvairios versijos, –  per spaudos konferenciją trečiadienį sakė A. Bilotaitė.

Pasak jos, tokios provokacijos tapo kasdienybe, jų gali padaugėti.

Ji mano kad tokių provokacijų gali padaugėti artėjant Rusijos prezidento pseudorinkimams, todėl, ragino ministrė, visuomenė būti budresnė.

„Tą mes turime suvokti, nors tikrai matau, kad mes tampame atsparūs įvairaus lygio provokacijoms, tikrai nebijome išpuolių ir nepasiduodame gąsdinimams, provokacijų tikslas kelti nepasitikėjimą, nerimą, mūsų visuomenėje, tikiu ir matau, kad mūsų visuomenė atspari ir raginu laikytis to paties“, – sakė A. Bilotaitė.

Pasak jos, po šio incidento grėsmių lygis Lietuvoje nepadidėjo.

„Kalbant apie apie grėsmių lygį šalyje, dėl šio konkretaus įvykio jis tikrai nepadidėjo, noriu patikinti, kad mūsų žmonės gali jaustis saugiai“, – sakė ministrė.

Tarnybos dirba ir bendradarbiauja tarpusavyje, kad būtų užtikrintas visuomenės saugumas.

Per spaudos konferenciją taip pat pranešta, kad ikiteisminį tyrimą dėl L. Volkovo užpuolimo perėmė tyrimą Lietuvos kriminalinės policijos biuras, atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai.

ELTA primena,  kad antradienio vakarą Vilniaus pakraštyje kol kas nenustatytas asmuo užpuolė ir sužalojo kalėjime mirusio Aleksejaus Navalno bendražygį 43 metų Leonidą Volkovą.

Leonidas Volkovas išvežamas į ligoninę / Nuotr. iš I.Ždanovo „Telegram“ kanalo

Rusijos opozicionierius buvo užpultas apie 22 val. Antakalnio seniūnijoje, Žuvėdrų gatvėje, kai atvyko į namo kiemą automobiliu atvykusį Rusijos pilietį.

Į pranešimą apie Vilniuje užpultą ir sužalotą Rusijos pilietį reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai. Sulaikyti įtariamųjų kol kas nepavyko, keliamos versijos, bus tiriamas nusikaltimas, pasak jo, viena iš versijų – užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.

Sužalota L.Volkovo koja / Nuotr. iš K.Jarmyš paskyros „X“

Po suteiktos medicinos pagalbos ligoninėje nukentėjusysis gydomas ambulatoriškai.

Rusijos opozicijos atstovas sako, kad specialiu plaktuku namo kieme žmogus jam smogė apie 15 kartų į koją ir sulaužė ranką. Įvykį jis pavadino „tipišku banditišku sveikinimu nuo Putino iš banditų Peterburgo“.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

L. Volkovas iš Rusijos pasitraukė kilus arešto grėsmei. Šiuo metu L. Volkovas gyvena Lietuvoje.

Ingrida Steniulienė (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: