(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kovo 17 d. Vytauto Didžiojo Universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete organizuojama atvira konferencija-diskusija “Tautinė valstybė globalizacijos epochoje ir jos ateitis”. Renginys skirtas aptarti tautinės valstybės sampratą žmonių kolektyvinėje sąmonėje ir galimus ateities scenarijus.

Valstybė ar ikivalstybiniai dariniai per įvairius laikotarpius evoliucionavo ir keitėsi. Akmens amžiaus valstybę galėtume tapatinti su gimine ar gentimi. Viduramžiais valstybė – tai monarchas. XIX a. didžiojoje pasaulio dalyje prasidėjo „Tautų pavasaris“, gimė tautinės valstybės. Paskutiniu metu sparčiai besivystant techologijoms globalizacijos procesai įgyja milžinišką pagreitį ir smarkiai veikia tautinės valstybės suvokimą.

Pranešimus skaitys Nepriklausomybės akto signataras Algirdas Patackas, profesorius Gintautas Mažeikis, VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dėstytoja Rimantė Budrytė-Kvietkauskienė, docentas Bernaras Ivanovas, buvęs Kultūros ir Sveikatos ministrų patarėjas Mindaugas Šivickas. Konferenciją moderuos VDU Regionistikos katedros vedėjas Rytis Bulota. Renginio pabaigoje pranešėjai diskutuos ir atsakys į klausytojų klausimus.

Konferenciją-diskusiją organizuoja nevyriausybinės jaunimo organizacijos: Jaunųjų liberalų aljansas (JLA) ir Akademinis politologų klubas (APK).
Renginys vyks šių metų kovo 17 dieną (ketvirtadienį) Kaune, VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete, 202-oje auditorijoje (Gedimino g. 44) nuo 18.00 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: