(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šis ruduo Kaune gausus ne tik lapų ir spalvų, bet ir malonių žmogaus visiems pojūčiams įvykių. Parodų atidarymai, festivaliai ar, juo labiau, spektaklių premjeros, rudens metu nelabai ką stebina. Renginiai Lietuvoje šiek tiek priminga vasarą, o rudenį guviai pabunda. Tačiau tokia naujiena, kaip Teatro klubo įkūrimas, tikrai džiugina! Klubas, įstaiga, kurioje renkasi žmonės, užsiima bendra veikla ar domisi tomis pačiomis sritimis, teikia gyvybės ir spalvų ne tik gatvei, kurioje jis yra, bet ir visam miesto organizmui.

Teatro klubas įkurtas Kauno architektų namų antrojo aukšto salėje. Dabar čia turėtų rinktis žmonės į kamerinius spektaklius, intelektualias diskusijas, susitikimus su kūrėjais, įvairiais menininkais, džiazo, dainuojamosios poezijos, galbūt ir klasikos koncertus. Anksčiau, prieš dabartinio klubo įkūrimą, dažniausiai čia rinkdavosi architektai, sukūrę  „Jungtinių pajėgų“ buveinę. Dar anksčiau, architektų namų pastate vykdavo svarbios, galbūt ir lemtingos diskusijos meno, istorijos, politikos klausimais, čia būdavo keliamos avangardinės idėjos, vykdavo nekomerciniai renginiai, koncertai, parodos. Svarbiausia, kad Vilniaus gatvėje 22 buvo įsikūręs Kauno sąjūdis. Tuo pasakytas didžiulis šio seno namo reikšmingumas tiek praeičiai, tiek ir dabarčiai. Teatro klubas, įkurtas dar 2008 – aisias, apėmė Kauno ir Vilniaus teatrines pajėgas. Jo įkūrėja – Kauno visuomenei gerai pažįstama Ina Pukelytė, buvusi Kauno valstybinio dramos teatro vadovė ir Všį „Dvimiesčio kulka“ steigėja. Tuomet klubo pradžiai gerą akcentą davė I. Pukelytės parašyta pjesė „Meilė Paryžiuje“, kurios jaukus, smagus, kabaretiškas charakteris tarsi reglamentavo kitokią, mums visai artimą intymaus teatro formą.

Oficialus Teatro klubo atgimimas – atidarymas įvyko spalio septintą dieną su naujausia I. Pukelytės komedija „Būrėja“. Čia dar žada rodytis ir nuostabius savo kūrinius pristatyti aktorė, režisierė Birutė Marcinkevičiūtė – Mar bei savo spektaklius atvežti teatro kūrėjų sambūris „Laimingi žmonės“. Tikėkimės, kad laimingais tapsime ir mes – naujo Teatro klubo lankytojai, brandintojai ir augintojai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: