Ⓒ Kunsthal Aarhus nuotr.

Rugpjūčio 11 d., penktadienį, 16 val. Kauno miesto muziejaus Kauno pilies skyriuje (Pilies g. 17) bus atidaryta personalinė menininkės Marijos Griniuk paroda „The Unbody/Nekūnas“.

Lietuvoje, Danijoje ir Švedijoje gyvenanti ir kurianti menininkė pristatys iš 1970 – 1991 m. mokyklinių uniformų bei dirbtinių medžiagų sukurtą tekstilės objektą, kuris yra tęstinio projekto „The Unbody/Nekūnas“ dalis.

„Ryšio tarp Nekūno ir Kūno vertinimas Laiko, Atminties ir Konstrukcijos kontekste formuoja sudėtingą argumentą, pasak kurio šių dažnai atvirkščių santykių pasekmės formuoja kelią Nekūno konceptui. Nekūno Laisvė yra susieta su Kūno Belaisve. Kūnas yra sukonstruota gebėjimų ir apribojimų sistema. Nekūno neatskiriamumas nuo Kūno yra jo ribotumas. Jei atlikimas yra tiesiogiai susietas su Kūno ištverme, Nekūno veiksmai yra tiesiogiai susieti su Kūno buvimu“, – teigia parodos autorė.

Menininkė Marija Griniuk (www.griniuk.nu) savo kūryboje jungia skirtingas išraiškos priemones – tapybą, video, animaciją, instaliaciją, performansą, kuriomis kalba apie alternatyvias visuomenes, post-apokaliptines vizijas, visuomenės ir individo vietą kritinėse situacijose.

Paroda Kauno pilyje veiks iki rugpjūčio 25 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: