Organizatorių archyvo nuotr.

XIX a. amžiaus pabaigoje Vokietijos automobilių rinka jau buvo pradėjusi formuotis bei įgauti pagreitį. Būtent tuo metu kūrėsi daugybė skirtingų automobilių gamintojų, kurių kiekvienas siekė pristatyti visuomenei patrauklius ir technologiškai pažangius automobilius. Viena tokių kompanijų buvo talentingo vokiečių inžinieriaus A. Horcho 1899 metais įkurta kompanija „A. Horch & Cie“. Šis automobilių gamintojas gamino puikius bei patvarius automobilius, tačiau prabėgus dešimtmečiui, A.Horchas nusprendė palikti kompaniją dėl iškilusių nesutarimų su savo kolegomis.

Dar tais pačiais metais A. Horchas įkūrė visiškai naują automobilių gamybos kompaniją. Vis dėlto naujosios kompanijos A.Horchas pavadinti savo pavardės garbei jau nebegalėjo, todėl buvo nuspręsta ją išversti į lotynų kalbą. Šį sprendimą galima drąsiai laikyti istoriniu, nes būtent taip ir gimė pavadinimas „Audi“.

Naujai pradėti gaminti „Audi“ automobiliai akimirksniu patraukė visuomenės dėmesį dėl techninių savybių bei našumo galimybių, kuriomis jie pasižymėjo. Puikūs inžineriniai sprendimai padėjo tiką rinkoje pasirodžiusiems „Audi“ automobiliams net kelis kartus iš eilės laimėti tarptautines „Austrian Alpine Rally” lenktynes.

Pirmieji „Audi“ logotipai

Pirmasis „Audi“ logotipas pasirodė kartu su kompanijos veiklos pradžia. Jau tuomet A. Hochas nusprendė savo logotipą paversti išskirtiniu ne tik savo forma, tačiau taip pat ir dizainu. Pirmasis logotipas buvo vaizduojamas kaip trimatis vienetas, esantis ant žemyn nukreipto lygiakraščio trikampio, kuriame puikavosi ir prekinio ženklo pavadinimas. Toks logotipo konceptas padėjo reprezentuoti A. Hocho viziją – tikėjimą, jog jo gaminami automobiliai yra tikrų tikriausia automobilių rinkos ateitis. Prabėgus vos metams po oficialaus pirmojo logotipo pristatymo, kompanija atliko pirmuosius logotipo atnaujinimus. Šįkart pokyčiai nebuvo dideli – tebuvo pakeistas trikampyje esančio užrašo stilius. Atnaujinta pirmojo logotipo versija buvo naudojama iki 1932 metų, kuomet prasidėjo vieni iš reikšmingiausių „Audi“ istorijos įvykių.

Reikšmingas etapas, pavertęs „Audi“ dar stipresniu rinkos žaidėju

Praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio pabaigoje pasaulio ekonomika ėmė silpnėti, o netrukus prasidėjo ir recesija. Jos metu daugelis automobilių gamintojų išgyveno sunkų laikotarpį. Siekdami išlaikyti savo pozicijas rinkoje, „Audi“ bei dar trys milžiniški Vokietijos automobilių gamintojai nusprendė suvienyti jėgas bei suformuoti naują kompaniją, kuri buvo pavadinta „Auto Union“. Būtent tuo metu ir buvo pristatytas naujos kartos logotipas, kurį sudarė keturi žiedai. Kiekvienas žiedas savyje turėjo po logotipą, o tai reprezentavo kiekvieną naująją kompaniją sudariusį gamintoją. 1949 metais žiedų viduje esantys ženkliukai buvo panaikinti, o vietoje jų logotipo viduryje buvo suformuotas naujas „Auto Union” užrašas.

1964 metais buvo sukurta atnaujinta logotipo versija, kuri turėjo padėti gamintojui dar paprasčiau išsiskirti iš tuometinių konkurentų. Kol dauguma automobilių gamintojų naudojo skritulio formos logotipus, „Audi“ nusprendė, jog nuo šiol prekinį ženklą reprezentuos dar iki šiol nematytas ovalo formos logotipas. Tiesa, tai tebuvo juodos spalvos ovalas, savyje turintis užrašą „Audi“. Po dešimties metų gamintojas nusprendė šį ovalo formos logotipą paversti raudonu bei leisti jam tapti daug lengviau matomu ir pastebimu. Tai buvo paskutinis kartas istorijoje, kuomet „Audi“ logotipas nebuvo vaizduojamas kaip keturi tarpusavyje sujungti žiedai.

Nuo 1995 metų „Audi“ logotipas keitėsi kelis kartus, tačiau šie pokyčiai nebuvo labai dideli. Nepaisant to, 2016 metais buvo pristatytas minimalistinis keturių visiškai juodų sujungtų žiedų logotipas, kuris yra naudojamas ir dabar.

Šiomis dienomis „Audi“ logotipai ne tik puošia pačius automobilius, bet ir yra naudojami siekiant pažymėti, kurios audi dalys yra originalios. „Audi“ gamykloje vis dar yra gaminama tūkstančiai skirtingiems šio prekinio ženklo automobilių modeliams pritaikytų originalių dalių, kurias galima paprastai surasti bei išsirinkti AVKParts“ originalių dalių elektroninėje parduotuvėje.

Užsakymo Nr. KMC220217

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: