(c) Kauno lėlių teatro archyvo nuotr.

„Kurti spektaklį už ekrano su šešėlinėmis lėlėmis nėra paprasta. Tai reikalauja profesinės patirties, išlavintų įgūdžių. Tačiau šiame vaidinime kartu su vyresniais kolegomis dirbančiam jaunimui stebėtinai gerai sekasi.“– džiaugiasi režisierė ir dramaturgė Nijolė Indriūnaitė kalbėdama apie naujo savo kūrinio „Gulbė – Karaliaus pati“ repeticijas. Vaikams skirto spektaklio premjera, kurioje žiūrovai išvys subtilaus grožio šešėlių teatrą, Kauno valstybiniame lėlių teatre įvyks balandžio 25 d. 12 ir 14 val.

Vaidinimo kūrybinę komandą be režisierės ir dramaturgės N. Indriūnaitės sudaro žinomi teatro menininkai: scenografiją kuria dailininkė Aušra Bagočiūnaitė-Paukštienė, muziką – kompozitorius Vidmantas Bartulis. Kartu su vyresniais kolegomis Audrone Daugėlyte ir Saulium Bagaliūnu spektaklyje vaidins jaunieji teatro aktoriai Indrė Taločkaitė ir Mindaugas Černiauskas.

Nors šis vaidinimas skirtas vaikams, aktualus jis bus ir suaugusiesiems. Pagal lietuvių liaudies pasaką sukurtoje pjesėje atgimsta Mergelės-Gulbelės ir ją pamilusio Karaliaus santykių drama. Šešėlių teatro priemonėmis ekrane kuriamą pasaką papildo Vyro ir Moters – veiksmą stebinčių suaugusių – poetiški komentarai ir įžvalgos, kurių potekstės byloja apie dangiškų moters svajonių ir žemiškų vyro norų amžinąjį konfliktą.

Kalbėdama apie spektaklio idėją pjesės autorė Nijolė Indriūnaitė pabrėžia svajonės motyvą: „Jei turi karūną, karalystę, pilį ir vistiek nesijauti laimingas, tai pasiklausyk pasakos apie mergelę-gulbę, iš kurios atėmė sparnus. Mergelė pasakoje ne tik susigrąžins sparnus, kurių niekaip negalėjo pamiršti, bet padės ir Karaliui „pasiryžti, sparnus iškleisti ir į laimę skristi“. Gal tu taip pat svajoji kada nors tai padaryti? Tiktai pamiršai. Jei taip, tau pasaka primins: niekada nepamiršk savo svajonės, jeigu nori būti laimingas.“

Bilietus platina Kauno valstybinio lėlių teatro ir „Bilietų pasaulis“ kasos.

Kauno lėlių teatro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: