Organizatorių archyvo nuotr.

Tiesą sakant, neįmanoma įsivaizduoti jokios statybvietės be ekskavatoriaus, kuris yra būtinas pamatų kasimo etape, taip pat kanalizacijos sistemos ar tvenkinio kasimo etape. Taip, taip pat galite pasamdyti kelis žmones, kurie tai padarys kastuvais, o ne mašina, tačiau tai nebūtinai bus pelninga. Mažai kas suvokia, kad žemės darbams reikalingas tinkamas pasirengimas, profesionalumas ir visapusiškas įsipareigojimas, o tai automatiškai virsta aukšta kaina.

Ekskavatoriaus (račioko) nuoma yra itin pelninga, nes darbas trunka tikrai trumpai. Viršutinį grunto sluoksnį galima pašalinti vos per dvi-tris valandas, o pamatų kasimas užtruks ne ilgiau kaip dvi dienas, o dažnai tai atliekama per vieną dieną. Darbas greitas, bet ir patogus. Gruntą galima iš karto sukrauti į savivartį ir išvežti iš statybvietės. Jo nereikia laikyti vienoje vietoje naudojant karučius, kaip tai daroma dirbant rankomis.

Krautuvas (račiokas) taip pat naudojamas kraunant ir gabenant iškastas medžiagas nedideliais atstumais arba pervežant sunkias statybines medžiagas. Tinka net smulkiems griovimams. Savo ruožtu (račiokas) su gręžimo įrenginiu yra idealus įrenginys gręžti skyles stulpams. Minkštoje žemėje, sunkiai pasiekiamose vietose ar ruošiant sodo teritoriją mini krautuvas (račiokas) gali bųti vienintelė technika, nes jis nedaro didelio spaudimo ašims, todėl nepažeidžia žemės. Račiokai yra mažo svorio mašinos – kai kurie modeliai sveria tik 1500 kg, be to, yra mažo dydžio. Šių mašinų aukštis yra apie 2 m, o ilgis – 3 m, įskaitant kastuvą.

Ekskavatoriai (račiokai) yra puiki alternatyva ekskavatoriui dėl savo labai universalaus pobūdžio – jie vienu metu veikia ir kaip ekskavatorius, ir kaip krautuvas. Galima rinktis tarp ratinių ir vikšrinių statybinių mašinų. Jų panaudojimas neįkainojamas ne tik kasant, jie puikiai tinka žemės profiliavimui. Ekskavatoriais krautuvai gali būti naudojami net krūmams naikinti.

Ekskavatorinis krautuvas (račiokas) gali būti komplektuojamas su bet kokiais priedais, priklausomai nuo poreikio. Tai gali būti daugiafunkcinis kaušas su šakėmis ar peiliais, bet taip pat ir padėklų šakės. Nuosavo namo statybų aikštelėje kartais reikia perkelti sunkias medžiagas, tada puikiai tiks račiokas su padėklų šakėmis. Įrangą lengva pakeisti dėl ekskavatoriaus greitųjų jungčių ir hidraulinio krautuvo greitųjų jungčių.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: